Aoyama: "Zlepšit se v tréniních"

vydáno 4. 6. 2010, text Jiří Nykodým, foto Interwetten Honda

Hiroshi Aoyama společně se svým týmem Interwetten Honda potřebuje zlepšit výkony v trénincích.

Po dobrých výsledcích v posledním závodě na francouzském okruhu Le Mans věří Japonec Hiroshi Aoyama a jeho tým Interwetten Honda MotoGP v další zlepšení na kultovním okruhu v italském Mugellu. Stále ještě úřadující mistr světa dvěstěpadesátek dokázal zatím ve všech třech odjetých závodech bodovat, nejlepšího desátého místa dosáhl hned v úvodním závodě v Kataru. V Jerezu poté dojel čtrnáctý a v Le Mans si připsal na konto jedenácté místo. Po třech odjetých závodech své první sezony v královské kubatuře drží průběžné jedenácté místo.
 
„Mugello patří k nejobtížnějším tratím v celém kalendáři mistrovství světa. K tomu, abyste dokázali na Mugellu zajet dobrý výsledek, potřebujete mnoho zkušeností. Ani pro mě není Mugello jednoduché, a to už tam několik let závodím. Během této Grand Prix bych chtěl zlepšit moje výsledky během tréninků a pokračovat ve zlepšení, které jsme udělali už v Le Mans. Jsem přesvědčený o tom, že máme potenciál na to, abychom dosáhli lepších výsledků. O víkendu pojedu na plno a uvidíme, kde skončíme,“ řekl Hiroshi Aoyama.
 
Šéf týmu Daniel Epp k Hiroshiho výkonům dodává: „V Le Mans byly Hiroshiho výkony mnohem lepší v samotném závodě než v trénincích. Naše předsevzetí a zároveň cíl pro Mugello je, abychom byli vpředu již od prvního tréninku. Pokud se nám podaří co nejdříve získat správné nastavení motorky, jsem si jistý, že náš potenciál v závodě bude mnohem větší.“


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...