POZOR! Aktuální ČMN v prodeji již od úterý 26. září

vydáno 25. 9. 2017, text ČMN
Thumbnail image for /Handlers/ImagerTitulka.ashx?foto=tit_2017_20.jpg

KTM 1290 Super Duke R, Vyrus 986 M2 Strada, Harley-Davidson VR 1000, BMW F 650 CS Scarver a další stroje a lidé v aktuálním vydání.
ČMN 20 v prodeji od úterý 26. září.


Triumph testuje motor pro Moto2

Možná jste to již zaslechli – Honda končí coby výhradní dodavatel čtyřválcových šestistovek pro třídu Moto2 a místo přeladěných CBR budou od sezony 2019 v různých šáskách vrčet jednotné tříválce 765 cm3 od britské značky Triumph.


KTM 1290 Super Duke R - Master Blaster 2.0

Druhá generace „The Beast“ prodělala na letošek lehkou evoluci, a třebaže zůstala ve stínu nových adventure biků, pozornost si jistě zaslouží. Nejvíc nás však zajímalo, jestli je tohle pořád ten nejšílenější naked bike pod sluncem.


Yuki 250i Manxcafe - Na kafe s Číňanem

Chcete pěkného levného kafáče? Máte dvě možnosti. Koupit 30–40 let starého youngtimera, zgenerálkovat, upravit a doufat, že projdete STK. Desítky až stovky hodin práce, desetitisíce korun. Anebo si prostě skočíte do krámu a domů si přivezete za sedm pětek tohohle fešáka. Kamarádi vám neuvěří, že to je sériovka, a ještě k tomu z Číny!


Kolyma 2017: Altaj nezklamal

Jarda Šíma v sedle Hondy Africa Twin na cestě po Rusku a Mongolsku: Hned po přejezdu hranice se mi po desítky kilometrů zjevuje po levé straně hřeben třítisícovek, jejichž vrcholky skrývá sněhová čepice, zatímco silnici, jejíž zatáčky vymetám, lemují do žluta zbarvené břízy. A já stavím znovu a znovu za každou zatáčkou, abych alespoň zčásti zachytil objektivem všechnu tu krásu.


Vyrus 986 M2 Strada - Čtyřválcová viróza

Italská mini-značka Vyrus měla vždy tři hlavní pilíře: avantgardní techniku s přední kyvnou vidlicí, sci-fi design a velké dvouválce Ducati. Před šesti lety ovšem vyvinula speciál pro Moto2 se čtyřválcem z Hondy CBR600RR a nyní si ho můžete koupit se silniční homologací!


Když nechcete jít s davem

Ač si to nebudeme chtít přiznat, my motorkáři jsme strašně konzervativní. Převratné technické novinky přijímáme s rozpaky a většinou pomůže, když nejsou vidět. Vyrus ze strany 5 by ve velkosériové výrobě těžko uspěl. Jaké netradiční technické zajímavosti přesto ukrývají současné motocykly?


Téma: Bezstarostná jízda

Potkáte je na silnici s prvními jarními paprsky, kdy ostatní ještě ani nezačali přemýšlet, kam uložili akumulátor. A potkáte je, když už všichni mají zazimováno. Mladí, ale velmi často i dřívějšího data narození. Zkušení i ti, kdo se do jedné stopy vracejí. Vyznavači pohodové jízdy, majitelé cruiserů, chopperů a vůbec všeho, co se dá shrnout pod pojem Easy Rider.


Cestopis: Když mají muži své dny!

Původně jsme si letos chtěli s Márou vzít biky s sebou na týden do Chorvatska. Jenže to shořelo na několika maličkostech, jako absence dodávky, co uveze čtyři lidi a dvě motorky, a pohledy dvou holek, natěšených na romantické západy slunce na pláži při lemtání Ožujska namísto nudného popojíždění na něčem tak zbytečném, jako je motorka. A právě v „Chorválu“ jsme začali spřádat plány na pánský sólo trip. Po telefonu jsem si v práci vyfňukal další tři dny volna a ukrutným žhavením mozkových závitů z nás vypadlo, že bychom mohli vystřelit v pondělí kolem oběda směr Slovensko. A že… To bylo vlastně všechno. Kdo by se stresoval přemýšlením na „dovolenke“.


Second hand: BMW F 650 CS Scarver

Jsou motorky, do kterých se zamilujete na první pohled. A pak jsou takové, které vás mohou oslovit nejdřív po svezení. Funbike se zvláštním jménem Scarver bude nejspíš ten druhý případ.


Vaše stroje: Kawasaki ER-5 alias #KawerFiver od Jokera

„Nejdřív jsme chtěli udělat jen pár věcí a zbytek nechat na servisu. Ale čím víc se do toho Martin nořil, tím víc jsme byli odhodlaní udělat to hezky svýma rukama.“


Historie: Superbike z Milwaukee

Harley-Davidson VR 1000 - Že Harley umí sportovat jenom rovně, v závodech dragsterů, případně na flattrackových oválech? Tak to neznáte tuhle motorku. Přesně před 30 lety začal vývoj prvního a také posledního superbiku H-D, který s hvězdnými jezdci v sedle závodil v AMA. Vzniklo 50 hříšně drahých silničních verzí, jež byly homologovány v Polsku!


Devátý Holíčský zámecký okruh

V pátek doslova „trenýrková“ teplota, v noci na sobotu déšť, zmoklý trénink, během závodů pod mrakem a deset minut po závěrečné jízdě znovu déšť, až do nedělní noci. Zkrátka když si příroda umane, není toho, kdo by dokázal poručit větru a dešti, jak se o tom před léty zpívalo, inu podzim.


Tomáš Pešek: S následky jsem se vypořádal

Motorka vám v životě přináší radost, a taky vám ho může úplně převrátit naruby. Stačí jedna malá nepozornost a místo na ní sedíte na invalidním vozíku. Takový příběh potkal Tomáše Peška. Po pádu z motorky nemůže chodit. Zprávu o poranění míchy vzal ale velmi dobře a na motorky nezanevřel, jenom se jim nemůže věnovat tak jako dřív. Místo nich si vybral střílení, a je v něm sakra dobrý.


Ana Carrascová přepsala dějiny

Poprvé v historii světového závodu silničních motocyklů vyhrála závod mezi muži žena. Dokázala to Španělka Ana Carrascová v závodě SSP300 při mistrovství světa superbiků.


Markéta mistrem ligy

Extraliga družstev na ploché dráze dospěla do svého finále. Tři české a jeden slovenský tým dobojovaly a AK Markéta je, vzhledem k oslabení na začátku sezony, poněkud překvapivým vítězem.


Plnou parou do vrchu

Vyjet padesátimetrový kopec na motorce? Žádný problém! Tedy do chvíle, než si to sami vyzkoušíte. Strmý vrch také letos ve většině případů zvítězil nad závodníky.




Další iČMN články

  • 50 let řadových čtyřválců Honda
  • 15 ročník výstavy přestaveb Bohemian Custom Bike
  • MOTO VÝSTAVA LIBEREC 2019

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...