Aktuální ČMN právě v prodeji

vydáno 12. 10. 2017, text ČMN
Thumbnail image for /Handlers/ImagerTitulka.ashx?foto=tit_2017_21.jpg

V testu 2T endura od Husqvarny, srovnávák BMW HP4 RACE a Ducati 1299 Superleggera, rozhovor s Martinem Žeravou, potetovaná polská stavba a mnoho dalšího.
ČMN 21 v prodeji od čtvrtka 12. října.


Aktuálně: Čezeta začne vyrábět

Prase vylézá z chlívku! Po dvou letech, co jsme přinesli první informace o výrobě elektrického „Prasete“, se vše blíží do finále a začalo se prodávat.


Test: Husqvarna TE 250i/300i 2018 - Człowiek leśny

Człowiek leśny neboli člověk lesní je dalším evolučním stádiem vývoje homo sapiens, který je speciálně určený k rychlému pohybu lesním terénem. Do tohoto stavu se vyvine každý lidský tvor, který jednou okusí nové husqvarní dvoutakty se vstřikováním. Tak jako my!


Dlouhodobý test: Jawa 350 OHC - Hrdinka všedního dne

Není kontroverznějšího stroje na českém motocyklovém trhu než letošní novinka Jawa 350 OHC. My jsme ji otestovali opravdu důkladně, v naší redakční garáži se usadila první jarní den a dosud ji neopustila. Po půlroce společného soužití a každodenního používání máme jasno – internetoví zlovolníci, jděte k šípku! Tohle je prostě fajn motorka.


Test: BMW HP4 RACE a Ducati 1299 Superleggera - Velká karbonová revoluce

Vypadají jako obyčejné S 1000 RR a Panigale, ale obyčejné nejsou ani trochu. Motorky s karbonovými šásky už tady byly, ale nikdy od velkých značek, ve velkých sériích a dostupné pro kohokoli! Tedy pro kohokoli, kdo nemá hluboko do kapsy a byl rychlý při objednávání…


Téma: Nákup ojetiny krok za krokem

Kdo má hlouběji do kapsy, místo koupě nové motorky brouzdá po bazarech. S ojetými motorkami můžou ale ruku v ruce dorazit i starosti. Dejte pozor, ať něco nepřehlédnete a místo naleštěného krasavce nekoupíte šrot.…


Stavba: The Recidivist & sidecar od Game Over Cycles - Kožený masakr!

Přijít ve světě customů s něčím novým chce fištróna. A třebaže první potetovaný motocykl od polských stavitelů z Game Over Cycles je už minulostí, letos svůj projekt oprášili a s novou sajdou si dojeli pro další vítězství, tetokrát rovnou do USA!


Cestopis: Rumunsko - Sem se chceme určitě vrátit

Motorku máme od loňska, je to splněný sen. A po červencovém tréninku, kdy jsme si cvičně zajeli do Chorvatska na Plitvická jezera, vyrážíme na pořádný výlet, tentokrát směrem na jihovýchod, za krásami Rumunska.


Poznáváme Česko: Autobusy místo tanků

Strašice - Okamžik, kdy se z normálního člověka stane pamětník, přijde na každého dříve či později. Mně na mysl tento okamžik vytanul, když jsem vstoupil do garáží bývalé tankové posádky v brdských Strašicích. Dnes jsou plné autobusů a trolejbusů, kterými jsem kdysi dávno jezdil do školy, do práce i do hospody. Retro jako cyp!


Second hand: Kawasaki VN1500 Drifter - Indián z Japonska

Celá 80. a 90. léta se zejména japonští výrobci v kategorii chopperů a cruiserů pokoušeli co nejlépe napodobit Harley-Davidson. S jednou malou výjimkou – v roce 1999 udělala Kawasaki svou oblíbenou patnáctistovku ve verzi Drifter s plnými blatníky, která odkazovala na (tehdy) mrtvou značku Indian.


Historie: Strakonická legenda znovuzrozena

Letos to je 45 let, co byl ve strakonické ČZ ukončen vývoj silničních závodních motocyklů, z nichž nejslavnější byla 350 typ 860 se čtyřdobým motorem V4. Byly vyrobeny pouze tři. Minulý měsíc ale přibyly další dvě, vzniklé ze spolupráce Bohumila Staši a ústeckoorlické společnosti FPOS, známé coby výrobce motocyklů FGR.


Rozhovor: Žerava si podmanil MX republiku i svět

Martin Žerava je šestnáctinásobný mistr republiky a česká motokrosová legenda. A s úspěchy zdaleka nekončí. Letos vyhrál neoficiální mistrovství světa na motocyklech ČZ, mistrovství světa veteránů a všechny rozjížďky MM ČR motokrosu.


Sport: Zlatá přilba konečně doma

Václav Milík to dokázal! Na domácí dráze si suverénně dojel pro Zlatou přilbu. Po dlouhých 21 letech tak ve slavném pardubickém závodě opět zvítězil Čech.


MXoN ovládli Francouzi

MXoN neboli Motocross of Nations v britském Matterley Basin letos vyhrálo favorizované francouzské družstvo. Tým zvítězil letos, ale ovládl i tři minulé ročníky v řadě.


Enduro extrém ve Stromovce

Super nápad a super výsledek. To byly závody Extreme Enduro, které se konaly poslední zářijový víkend v pražských Holešovicích, respektive na začátku parku Stromovka. Tam na jeden den vyrostl plnohodnotný endurový areál a vedle strašidelného domu a ruského kola se najednou proháněli naši nejlepší enduráci a motokrosaři, kteří nabídli divákům adrenalinovou podívanou.




Další iČMN články

  • 50 let řadových čtyřválců Honda
  • 15 ročník výstavy přestaveb Bohemian Custom Bike
  • MOTO VÝSTAVA LIBEREC 2019

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...