Aktuální ČMN v prodeji od čtvrtka 14. září

vydáno 13. 9. 2017, text ČMN
Thumbnail image for /Handlers/ImagerTitulka.ashx?foto=tit_2017_19.jpg

Porovnali jsme Kawasaki Versys s Yamahou Tracer, prozkoumali ojetý superbike VTR1000, vyhodnotili fotosoutěž...
ČMN 19 v prodeji od čtvrtka 14. září.


Ducati V4: přímo z MotoGP!

Velmi očekávané miminko je na světě! V rodném listě má zapsané jméno Desmosedici Stradale a bude pohánět superbiky Ducati od modelového ročníku 2019. Po Yamaze R1 tady máme další motor, který přímo vychází ze speciálu z MotoGP.


Confederate udělal nový model – a končí!

Velmi nekonvenčně tvarované sportovní cruisery americké butikové značky se vždy honosily obrovskými dvouválci S&S. S tím je teď konec. Confederate udělá posledních 13 strojů a změní jak název, tak způsob pohonu – bude elektrický!


Soutěž o jeansy s fixací chráničů od 4SR

Motorkářské kevlarové jeansy jsou stále v kurzu, zvláště v horkých letních dnech je jízda v nich mnohem příjemnější nežli v kožených kalhotách a nepromokavých hadrech.

Jeansy od 4SR For Street Racing jsou vyrobeny z elastického a prodyšného 14uncového denimu, který je podšitý tkaninou 100% Kevlar by Dupont. Ovšem ne všechny džíny na trhu vám mohou nabídnout plnohodnotnou ochranu. Zvláště kolena jsou riziková. Spadnete na ně téměř vždy. V ideálním případě tak budou vaše kalhoty vybaveny systémem fixace chráničů na kolenou a taktéž chrániči splňujícími normu EN 1621-1:2012 Level 2 T+. Tuto jedinečnou kombinaci najdete v kevlarkách od 4SR.


Test: Sportovní turistika za dvě kila

Kawasaki s Versysem 650 před mnoha lety ukázala, že sportovně laděný adventure bike s malým motorem dává smysl. Yamaha před rokem představila Tracera 700, který je ještě sportovnější. Co vzít, když vyžadujete komfort a nízké náklady, ale taky občas rádi potaháte čerta za ocas?


Test: Létající pevnost z Mandella

Portfolio Moto Guzzi v dnešní době zahrnuje především krásné retro motocykly s typickým podélně uloženým dvouválcem. Když byl před třemi lety představen koncept extrémního baggeru MGX-21, byl to šok. Druhý přišel loni, když značka oznámila, že jej bude vyrábět sériově. Jak jezdí stroj, který přímo od výrobce dostal přezdívku Létající pevnost?


Test: Tchajwanský Kalašnikov

Označení AK-47 nejrozšířenějšího samopalu světa znamená „Avtomat Kalašnikova obrazca 1947 goda“ podle jeho konstruktéra. Kdo dělal Kymco AK 550i, to netušíme, ale zbraň je to pořádná. Není divu – pokud chce z trůnu sesadit Yamahu Tmax, musí mít pořádně nabito!


Cestopis: Pojezdění jako trénink s pohárovou odměnou

Jak to vypadá, když se banda těch nejhorších cestovatelů pod sluncem vydá za hranice všedních dnů? Buďte rádi, že to nevidíte. My jsme si to ale každopádně užili a ještě našli skutečného srdcaře!


Kolyma 2017: Objevil jsem Mongolsko

Jarda Šíma v sedle Hondy Africa Twin na cestě po Rusku a Mongolsku: "Ta obrovská země, nabitá nádherou přírodních krás, volností, kterou poskytuje její obrovská rozloha, plná vstřícných a přátelských lidí a co si budem povídat, jsme Češi, taky naší finanční přístupností (tedy, když už jste zde), mě naprosto nadchla."


Fotosoutěž: Jezdí celá rodina

Letošní letní fotosoutěž se nesla v duchu rodinných fotek.


Reportáž: Ostrava na plný plyn!

Na konci srpna se v Ostravě konal již pátý ročník mezinárodního závodu Czech Stunt Day. Akce přilákala skoro 50 jezdců ze 13 zemí světa včetně několika Čechů. A byla to show.


Téma: Když potřebujete převézt

Občas motorkář zatouží po dodávce. Buď proto, aby se dostal do vzdálené dovolenkové destinace v pohodě a jízdu v jedné stopě si užil až tam, nebo třeba proto, aby si do Německa dojel pro motorku na inzerát. A co si ji půjčit? Jak a v čem motorku převezete, jsme zjišťovali v pardubické společnosti Barth Rent, autopůjčovně Autocentra Barth.


Superbike pro lidi: Honda VTR1000 SP-1/2

Sláva Hondy v superbikovém mistrovství světa začala a skončila dvěma vítězstvími Freda Merkela na stroji RC30. Pak nadvládu převzali boloňští se svými V-twiny a bylo jasné, že bez stejného kalibru další titul nebude.


Nenápadně zajímavý:Yamaha XS400 alias Mess z dílny Jirky Šepse a učňů z Rychnova nad Kněžnou

V kategorii Freestyle soutěží motorky, které na silnici spíš neuvidíte a možná některé z nich ani nefungují. Mess na silnici rovněž nesmí, ale jezdit se na něm překvapivě dá.


První americký čtyřválec: Pierce Four 1910

Víte, co byl první americký motocykl s řadovým čtyřválcem? Nebyl to profláklý Henderson, nýbrž Pierce. Jeden z raritních motocyklů této značky jde přesně za měsíc do aukce s očekávanou cenou 80–120 tisíc liber a já měl možnost se na něm svézt. Nejsložitější jízda mého života!


Krása závodů zachycená štětcem

Rozhovor s malířem Ondřejem Balákem: "Ideální jsou v tomhle 30. a 40. léta, začátek Masarykova okruhu, protože tam měli všichni téměř všechno černo- nebo hnědobílé. Potom 50. léta, tam jsou všichni v montérkách, dělnická třída, tam barvy také ještě odhadnu, a pak se dostanu do 60. let a tam začínají barevná trička a loga, jsem v háji, protože musím namalovat barevný dav."


Harleye tradičně obsadily metropoli

Takhle škaredý první zářijový víkend již dlouho nebyl, což nepotěšilo nikoho v čele s organizátory již čtvrtého ročníku PHD. Jenže bikeři nejsou z cukru a počty návštěvníků s počasím vůbec nekorespondovaly.


 Ni déšť, ni mráz, ni hromy a blesky na Jawáč nestačí!

Milé děti! Bylo nebylo, založilo si pár trollů a skřetů na pražském Žižkově Jawaklub. A protože ani skřeti a trollové se už dávno neschovávají v lesních slujích a pod mosty a chtějí se družit, pozvali před lety podobnou pohádkovou havěť a začali se každoročně scházet v první zářijový víkend na veselici zvané JAWÁČ.


Kolštejnský okruh – Olej patří do friťáku

Jednomu to přijde jako včera, když jsme v Branné při prvním ročníku závodů historických silničních motocyklů a sajdkárů zmokli až do spodního prádla. Čas oponou trhnul a my tu byli o uplynulém víkendu neuvěřitelně již podvacáté.


Naprosto vyrovnaná Moto GP

Velkou cenu San Marina na mokré dráze vyhrál Marc Márquez. Vyrovnal tak body Andrey Doviziosa, oba jich teď v průběžném hodnocení mají shodně 199.


Extraliga míří do finále

Česká extraliga družstev na ploché dráze se pomalu chýlí ke svému konci. Z osmi závodů už zbývají jenom poslední dva, oba se konají v září – 14. v Pardubicích a 19. na pražské Markétě.




Další iČMN články

  • 50 let řadových čtyřválců Honda
  • 15 ročník výstavy přestaveb Bohemian Custom Bike
  • MOTO VÝSTAVA LIBEREC 2019

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...