ČMN 16/2018 právě v prodeji

vydáno 1. 8. 2018, text ČMN
Thumbnail image for /Handlers/ImagerTitulka.ashx?foto=tit_2018_16.jpg

Srovnávák retro Kawasaki, nový Brough Superior, přehled nejprodávanějších bazarovek, historie WSBK a čtyřicet let legendární Hondy CBX.
ČMN 16/2018 v prodeji od čtvrtka 2. srpna.


Harley-Davidson: obrovské plány na příští roky

Každá značka má svůj strategický plán na dlouhé roky dopředu, ale většinou se jím nechlubí. A tak konzervativní výrobce, jakým je Harley-Davidson, už vůbec ne. O to větším šokem bylo pondělní vystoupení šéfa H-D Matta Levatiche, jenž prozradil klíčové kroky až do roku 2022. Známe i konkrétní nové modely a zatočila se nám z nich hlava!



Test: Kawasaki Z900RS vs. Kawasaki Z900RS CAFE - Zlobivá dvojčata v šatech po babičce

Kawasaki s retro kráskou W650, resp. W800 přišla dlouho předtím, než se z téhle kategorie stala tak módní záležitost. Když wéčko s klidným dvouválcovým vzducháčem zabily euro-normy, dala si Kawa od retra chvíli oraz a teď do něj naskočila s dvojčaty, před nimiž by se měl mít na pozoru nejeden streetfighter!



Test: Brough Superior Pendine Sand Racer - Britsko-francouzské usmíření

Nemusíte být odborníky na mezinárodní dějiny, abyste tu řevnivost z obou stran kanálu La Manche znali a vycítili ji pokaždé, když se Britové a Francouzi setkají. Láska k motocyklům ji ale dokáže překonat, jak ukazuje Brough Superior – tradiční britská značka, jejíž stroje vyjíždějí z továrny ve Francii. A to platí i pro novinku Pendine Sand Racer.



Test: Yamaha X-max 125 - Osminka na MAX!

Yamaha v uplynulých dvou letech provedla kompletní omlazovací kúru pro celou svou řadu maxiskútrů. Jen málokdo vám dokáže nabídnout tak ucelené portfolio. Poslední novinkou je nejmenší model X-max 125, jehož se od roku 2006 prodalo neuvěřitelných 140 000 kusů a jenž bude, vzhledem k možnosti řídit ho s „autařskými papíry“, bestsellerem i v ČR.



Představení: Saroléa Manx7 - Elektrika s pekelným zrychlením

Belgická značka Saroléa přichází s elektrickým bikem homologovaným pro silniční provoz. Nenechte se zmást náznakem retro vzhledu, technicky motocykl vychází z ostrého sportovního náčiní.



Moto GP: Grand Prix České republiky - Pojďme fandit našim!

Již tento víkend se jede v Brně Velká cena, oficiálně Monster Energy Grand Prix České republiky. Jedou se jako obvykle tři kubatury a ve dvou z nich máme své zástupce. Takže hurá na Masec držet palce třeba Jakubu Kornfeilovi, kterého bychom zase jednou rádi viděli na bedně.



Cestopis: Za Transkama do Rumunska

Po loňském vydařeném prodlouženém víkendu v Tatrách jsme se rozhodli pro něco náročnějšího. Volba padla na Rumunsko a jako hlavní cíl byly určeny horské silnice Transfagarasan a karpatská Transalpina, jež vede vrcholky hor a láká skvělými výhledy na obě strany.



Second hand: Nejprodávanější ojetiny

Nabídka ojetých motocyklů je prakticky neomezená. Některé stroje ale na vás přece jen vykouknou častěji. Prošli jsme tedy tuzemské bazarové portály a vybrali nejoblíbenější motocykly tohoto léta.



Historie: 30 let WSBK - Konec jedné éry

Začátek nového milénia přinesl do mistrovství světa superbiků spoustu změn. Přišla Aprilia, jež do té doby závodila akorát s malorážkami v Grand Prix, Honda přezbrojila na dvouválec a čtyřválcové sedmsetpadesátky zapěly svou labutí píseň. To byl konec éry klasických superbiků, od roku 2003 už bylo všechno jinak.



Srazy: Keep Respect rozdal 155 tisíc

Již jedenáctý ročník nealkoholického srazu Keep Respect proběhl v kladrubském rehabilitačním ústavu. Do areálu přijelo na 2500 návštěvníků, přičemž více než polovina v sedlech svých motocyklů, tříkolek a čtyřkolek.



Sport: V Suzuce vyhrála počtvrté v řadě Yamaha, frustrovaný Rea třetí

Suzuka 8H byla posledním podnikem letošního vytrvalostního mistrovství světa, je to ale nejprestižnější závod sezony pro čtveřici domácích výrobců motocyklů. Japonské továrny si stahují na domácí osmihodinovku špičkové tovární jezdce především z MS superbiků a k nim se přidávají nejlepší domácí závodníci.




Další iČMN články

  • 50 let řadových čtyřválců Honda
  • 15 ročník výstavy přestaveb Bohemian Custom Bike
  • MOTO VÝSTAVA LIBEREC 2019

Články na MotoLife

  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023
  • Masarykův okruh poprvé hostil enduro závody. Úspěšnou premiéru si nenechalo ujít 260 jezdců

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...