ČMN 15/2018 právě v prodeji

vydáno 18. 7. 2018, text ČMN
Thumbnail image for /Handlers/ImagerTitulka.ashx?foto=tit_2018_15.jpg

Otestovali jsme nové motokrosové Husky a tři hodně netradiční skútry, v Praze se odehrála velká show H-D, Royal Enfield vytvořil dva speed biky s nitrem.
ČMN 14/2018 v prodeji od čtvrtka 19. ČERVENCE.


Test: Husqvarna FC 2019 - Doba minimalizace

Říká se, že v jednoduchosti je síla. Tímto heslem se zajisté řídili i designéři nových motokrosů Husqvarna 2019, které jsou vyvedené v čistě bílých barvách s opravdu minimalistickou grafikou. Na první pohled to určitě zaujme, ovšem zaujmou i na trati?



Test: BMW C evolution vs. Honda X-ADV vs. Piaggio MP3 500ie Sport LT ABS/ASR - Tři exoti bez řazení

Jak byste stručně popsali skútr? Jednostopé vozidlo poháněné spalovacím motorem s variátorem. A přesně do téhle charakteristiky tyhle tři skútry od BMW, Hondy a Piaggia nespadají ani trochu.



Rozhovor: Jarda Šíma - Věděl jsem, že mám pod zadkem to nejlepší

Spojení Jarda Šíma a Honda Africa Twin je letité. Na původním XRV najezdil 200 000 km po všech koutech světa. Když tedy Honda konečně přišla s plnohodnotným nástupcem legendární Africy Twin, bylo nasnadě, že Jarda opráší staré vazby. Teď má s Hondou CRF 1000 L Africa Twin najeto 100 tisíc kilometrů a rozhodně se ji nechystá vyměnit za jiný stroj.



Cestopis: Střední Asie - Za východním dobrodružstvím 2/2

Cesta na hranici se zvedá k sedlu ve výšce 4282 m. Tádžikové si nás předávají z ruky do ruky a my platíme tu za dezinfekci kol, tu nějaký poplatek pro místní komunikace, tu za motorky či za cestu národním parkem. Konečně Pamir High Way. Jen je třeba poznamenat, že nejde o dálnici, ale cestu vysoko v horách…



Téma: Motorifle - Letní motorkářský ideál

Přesně tak by se daly nazvat speciální motocyklové rifle, jejichž prodeje v posledních letech rostou dramatickým způsobem. Nedivíme se, jezdíme v nich taky. A nemusí být vždycky jen vedro k padnutí.



Second hand: Moto Guzzi Norge/GT 8V - Žádný klasik, cesťák je to

V roce 2006 se rozhodli v Mandellu del Lario obléknout Brevu 1100. Zrodilo se tak italské Gran Turismo, které pojmenovali po legendárním GT 500. O čtyři roky později prošel Norge celkovou modernizací a vydržel až do předloňska, kdy ho zabila euro-čtyřka. Je ho škoda?



Přestavba: Royal Enfield Lock Stock - Tovární Enfield s rajčákem

Na motorce, kterou před sebou vidíte, je zajímavých spousta věcí. Nad ostatní však vyčnívají dvě. Zaprvé, motor živený rajským plynem je převrtaný dvouválec z nových Royal Enfieldů, jež se teprve začnou prodávat. A zadruhé, tento speciál na sprinty vyrobili přímo ve vývojovém centru Royal Enfieldu ve Velké Británii!



Reportáž: Harley-Davidson 115 let - Praha, hlavní město Harleyů

V prvním červencovém týdnu jste v metropoli mohli zaregistrovat výrazně zvýšený výskyt motocyklů značky Harley-Davidson. Důvod byl zřejmý – Praha se stala centrem světových oslav 115 let od založení této americké legendy.



Reportáž: Geocachingrally 2018, 30. 6. - 7. 7. - Dopadlo to dobře, všichni přežili!

Těmito slovy by se dal ve stručnosti shrnout pátý ročník jedinečné navigační soutěže Geocachingrally, za níž stojí tým Davida Veselého, dlouholetého účastníka africké Intercontinental Rally.




Další iČMN články

  • 50 let řadových čtyřválců Honda
  • 15 ročník výstavy přestaveb Bohemian Custom Bike
  • MOTO VÝSTAVA LIBEREC 2019

Články na MotoLife

  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023
  • Masarykův okruh poprvé hostil enduro závody. Úspěšnou premiéru si nenechalo ujít 260 jezdců

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...