VIDEO: Zelený Thruxton

vydáno 6. 9. 2016, text David M. Bodlák, foto ICON 1000

Partička z Portlandu nedávno představila další povedený kousek – stylový café racer s anglickými kořeny a s ještě stylovějším jménem Three Martini Lunch!

ICON ONE THOUSAND pustili do světa svůj další originální kousek, kterým sice tak trochu vybočují ze své apokalyptické inspirace, ovšem i tak to stojí za to. Tentokráte si oregonská "crew" pod vedením vrchního designéra Kurta Waltera vzala do parády Triumph Thruxton z roku 2014. Tak trochu podobnému stylu jako v případě stavby The Iron Lung ze Sportstera před třemi roky byl ale tentokráte inspirací legendární Pontiac Firebird 1968 a jeho speciální Verdoro green colour, používaná General Motors v pozdních šedesátých létech. Ta barva je hodně podobná typické britské racing green, ovšem 3ML není jen o barvě…

Na motorce proběhlo opravdu hodně práce a dá se říci, že i té nestandardní, to když se zaměříte třeba na rám, jehož celý spodní díl byl odstraněn. Triumphu nadělil Walter své oblíbené šestnáctkové ráfky z Kawasaki KZ1000, na něž se obouvají tlusté Avonky. Přední kolo je vlastně zadní a kvůli němu musely být použity vidlice z Harleye a také se muselo vařit. Zato původní brzdy ustoupily moderním kusadlům od EBC a rozhodně zajímavým prvkem je zadní tlumič Nitron, použitý jen na jedné straně, přičemž své uplatnění na motorce našel i modifikovaný tepelný štít z Ducati Panigale.

Kapotka je původem od Airtechu na model Ducati MH900E, ale značně upravená, stejně jako nádrž na její spodní straně kvůli vyvedení výfuků nad motorem. Celá soustava pak pokračuje pod sedlem až na záď motocyklu, kde dvojice rozměrných koncovek vydává naprosto úžasný zvuk. Jen to vedro, které z výfuků sálá… Celý podsedlák, přesněji kapotka s ručně prošívaným sedlem, je upravený roadracingový Airtech z Harleye, doplněný o zadní mlhovku z náklaďáku. Prostě jednoduchá a zároveň hodně nápaditá hra s prvky klasických café racerů, ovšem ve zcela odlišném podání, na kterém se tentokráte spolupodílel i severoamerický dealer Triumphu.

A jak vůbec vznikl ten zajímavý název – Three Martini Lunch? „Původně jsme uvažovali o něčem jako Olive-Garde alias Avant-Garde, což mělo blízko k americkému restauračnímu řetězci Olive Garden, a to smrdělo žalobou. Tak jsme se vrhli na brainstorming u kulatého stolu a za přispění výparů z barev a nějakých drinků bylo jméno na světě,“ vysvětluje část vývojového programu boss Kurt Walter. A výsledek? Ten je bezkonkurenční a typicky Ikoňácký, včetně emotivního videa, natočeného mezi načervenalými skalami jihozápadního Utahu, které si k tomu prostě musíte dát!



Přečtěte si také

VIDEO: Astro-Nitro-Pratvor GSX-R750R  1. 4. 2016   komentáře: 1
VIDEO - Tigery na limitu!  14. 10. 2015   komentáře: 1

Další iČMN články

  • 50 let řadových čtyřválců Honda
  • 15 ročník výstavy přestaveb Bohemian Custom Bike
  • MOTO VÝSTAVA LIBEREC 2019

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...