ČMN 9/2018 právě v prodeji

vydáno 26. 4. 2018, text ČMN
Thumbnail image for /Handlers/ImagerTitulka.ashx?foto=tit_2018_9.jpg

Srovnání Hondy CRF1000L Africa Twin a Hondy X-ADV, test Harley-Davidson Road King Special, prohlídka továrny Moto Guzzi, vyjížďka s Policií ČR...
ČMN 9/2018 v prodeji od čtvrtka 26. dubna.


Opice hlásí návrat!

Nastávají časy, kdy se na trh budou vracet motocykly, které vypadají jako přesné kopie svých o desítky let starších předchůdců, ale svými parametry splní přísné požadavky bruselských bařtipánů? Doufáme, že Opice nebude jedinou výjimkou!


Test: Honda CRF1000L Africa Twin/DCT vs. Honda X-ADV - Tak trochu jiný sourozenecký duel

Zdá se vám scestné srovnávat Africu Twin se skútrem? Na první pohled to může vypadat zvláštně, ale uvidíte, že to tak úplně mimo není. Na asfaltové cestování a občasný šotolinový výlet totiž může být X-ADV pro leckoho příjemnější společník než vysoká Africa.


Test: Harley-Davidson Road King Special - Černá ovce královské rodiny

Jste král a máte jediného syna. Z aristokrata zdědil akorát arogantní manýry a šlechtěnou pleť, jinak je to lump, který krade v samoobsluhách, nad ránem opouští bývalé panny, jež večer opil levným vínem, které koupil na sekeru, a když se nikdo nedívá, dloube se v nose. Jak bude království vypadat, až mu předáte žezlo? Střelí ho ve frcu a koupí si Road King Special!


Reportáž: BMW Motorrad Roadshow - Modrobílá roadshow na vlastní kůži

U BMW v půlce dubna vzali kamion, nacpali ho motorkami a vyrazili po České republice na svou každoroční roadshow čili velké veřejné testování. My jsme stroje mohli vyzkoušet na speciální novinářské akci v Bělé pod Bezdězem. Bylo to samé překvapení…


Cestopis: Tři holky, tři motorky a jeden prodloužený den volna…

Silnice, zatáčky, pocit volnosti, kochačka po okolí, kafíčka a najednou tma. Nemáme u sebe nic. Jenom motorku, peněženku a oblečení na sobě. Takže úkol zní jasně – sehnat kartáček na zuby, spodní prádlo a najít nocleh. Domů jedeme až zítra!


Na návštěvě u...: Moto Guzzi, Mandello del Lario, Itálie - Svět s válci do stran

Autentický. Podle slovníku cizích slov to znamená původní, hodnověrný, pravý. Dnes jedno z nejprofláklejších slov při tvorbě PR. K továrně Moto Guzzi v Mandellu del Lariu ovšem pasuje skvěle. Motorky se tady vyrábějí nepřetržitě od roku 1921, a přestože je uvnitř moderní vybavení, celá fabrika je neskutečně – inu, autentická. Jak se vyrábějí Guzziny? A proč jsem nemohl z hlavy vytěsnit myšlenky na Jawu?


Second hand: Kawasaki Ninja 250R - Žádný zelenáč

Ninja 250R byla prvním sportovně laděným čtvrtlitrem nové éry a svého času nejprodávanější silniční model Kawasaki u nás. Její přednosti ocenili jak kluci, tak i holky. Jak funguje po letech?


Přestavby: 2. Scrambler Ducati Custom Rumble - Virtuální klání skutečného customizingu

Scrambler u Ducati je naprosto samostatný svět, oddělený od všech těch Panigale, Multistrad a Monsterů. A nutno říci, že jde o hodně zajímavý svět, navíc pojatý ve velkém stylu, jak ostatně předvádí právě druhý ročník soutěže Custom Rumble. Tentokrát se přihlásilo přes 130 soutěžících!


Historie: Honda RC30 Stéphana Mertense a Ducati 851 Marca Lucchinelliho - 30 let WSBK: první šampioni

Pokud bychom měli říct dvě motorky, které předznamenaly na dlouhé roky dopředu špičku světových superbiků, byly by to Honda RC30 a Ducati 851. Honda získala tituly v prvních dvou letech a vyvinula se z ní RC45, Ducati připadly další tři. A pak přišla 916…


Reportáž: Kolama dolů aneb první jízda s Policií ČR

Dlouho očekávaný okamžik je za námi. Vyrazili jsme na projížďku s příslušníky PČR a skončili na polygonu, kde na nás čekalo několik dobrovolných úkolů včetně jízdy po uzavřené trati. Jak to celé probíhalo a co nám/vám to dalo?


Sport: Zarco: Honda, nebo KTM? KTM!

Tanečky kolem Johanna Zarca začínají nabývat konkrétnější formu. Podle serveru motorsport.com už je dokonce upečeno, když si Zarco plácl v Austinu s Pitem Beirerem, sportovním ředitelem KTM, a Thomasem Uberallem, manažerem Red Bullu. Zatím ústně.




Další iČMN články

  • 50 let řadových čtyřválců Honda
  • 15 ročník výstavy přestaveb Bohemian Custom Bike
  • MOTO VÝSTAVA LIBEREC 2019

Články na MotoLife

  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023
  • Masarykův okruh poprvé hostil enduro závody. Úspěšnou premiéru si nenechalo ujít 260 jezdců

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...