Pod helmou – životem v jedné stopě

vydáno 13. 1. 2017, text David M. Bodlák, foto www.facebook.com/podhelmou

Zatímco přemýšlíte jak naložit se zimou, někde se maká, a to na celovečerním dokumentárním filmu ze života českých motorkářů.

Není moc filmů s moto tematikou, alespoň ne takových, se kterými by se obyčejní bikeři mohli jen tak ztotožnit. Vše by ale mohl změnit dokument, za kterým stojí kromě účinkujících (Igor Brezovar, Ivo Kaštan, čeští policisté v sedle, farář Maxmilián alias Padre Max a spousta dalších motorkářů i motorkářek) především tým dvou lidí – Petra Grimová a Hynek Bernard. Ti si před dvěma lety usmysleli, že se ostatním motorkářům podívají pod helmu a natočí o nich celovečerní dokument, který by měl nejen bavit, ale také divákovi něco dát. Ukázat, že pod helmou jsou motorkáři docela obyčejní lidé z masa a kostí, povědět pár příběhů, které vás mohou dojmout nebo poučit.

Dokument nevzniká pod záštitou žádného veřejného média, Petra s Hynkem si to prostě chtěli udělat podle svého a věří, že pokud bude stát výsledek za to, cestu k lidem si najde. S filmem plánují zúčastnit se filmových festivalů a budou se snažit, dostat se i do veřejných médií, DVD je samozřejmostí a všichni „starteři“ dostanou link na download dokumentu v HD kvalitě. Ano. O startery tu momentálně jde především. „Doposud jsme celé natáčení financovali ze svého. Nyní je ale na řadě postprodukce - střih, barvení a zvuk. Jde o měsíce práce a třebaže je Hynek multifunkční člověk, tohle prostě sám zvládnout nemůže. Materiálu máme na celou ságu Hvězdných válek. Čistý střih, barvení a zvuk ale chceme svěřit do rukou profíků, kteří už s Hynkem spolupracovali na Moto cestou necestou,“ říká Petra a ujišťuje, že každá koruna vybraná navíc bude využitá na náklady, které vzniknou okolo dotáček a premiéry.

Natáčení začalo přesně před rokem, přičemž největší část se odehrála na jaře a v létě, teď s tím bude ale práce nejvíc a bez pomoci se tenhle počin neobejde. Proto jukněte na startovač a zkuste pomoci dojet tomuhle týmu do cíle. Asi by byla škoda jen tak zahodit takový kus práce.



Diskuze k článku

Zrzek 14. 3. 2018
14.3.2018 - Peníze na Startovači vybrány a do dnešního dne žádná odezva. Jsem jeden za Startérů přispěvatelů a zatím stále čekáme...

Luke 18. 6. 2018
Nápodobně..dokument jsem ještě neviděl. Ale mám samolepky.

Další iČMN články

  • 50 let řadových čtyřválců Honda
  • 15 ročník výstavy přestaveb Bohemian Custom Bike
  • MOTO VÝSTAVA LIBEREC 2019

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...