ČMN 17/2018 právě v prodeji

vydáno 15. 8. 2018, text ČMN
Thumbnail image for /Handlers/ImagerTitulka.ashx?foto=tit_2018_17.jpg

Porovnali jsme cendura Honda vs. Yamaha, test Harleye Iron 1200, téma airbagy, historie slavn��ho modelu Ducati Monster.
ČMN 17/2018 v prodeji od čtvrtka 16. srpna.


Bonhams vydraží nejstaršího Vincenta a McQueenovu Husqvarnu

Jste blázni do historických motorek? Tak to by vám neměla ujít aukce, kterou pořádá aukční dům Bonhams počátkem října v americkém Birminghamu. Je to sice až za dlouho, ale pokud byste měli zálusk na dva nejlahodnější kousky, tak ať máte čas spořit, haha.


Test: Honda CRF1000L2 Africa Twin Adventure Sports vs. Yamaha XT1200ZE Super Ténéré Raid Edition - Souboj titánů

Ve své době byly tyhle dva stroje největšími dobrodruhy a zůstaly jimi i po skončení výroby. Roky jsme čekali na jejich nástupce. A teď? Co myslíte, dokáží si konkurovat i ve svém moderním pojetí?


Test: Harley-Davidson Iron 1200 - Potěšení za hrst dolarů (teda vlastně eur)

Chcete slyšet závěrečné hodnocení hned na začátek? Tak jo. Nejlepší Sportster, na kterém jsem kdy jel. Tečka. A přitom je to nejlevnější dvanáctikilo, navíc o prdlajs dražší než dorostenecká 883. Buď jsem se zbláznil já, nebo Amíci…


Test: Suzuki Burgman 400 ABS - Praotec všech maxíků

Uznávám, ten nadpis není zrovna nejlepší. Může totiž vyvolat zdání, že Burgman 400 je starý kmet, dinosaurus, který nemá v dnešním světě místo. Ale co byste napsali vy? Vždyť právě Burgman 400 to všechno maxiskútrové bláznění před 20 lety začal!



Cestopis: Alpy - Na skok za krásami velehor

Ani dva roky, ani dva měsíce, ani dva týdny prázdnin, prostě jen dva dny volna na to, vyjet si s mojí Africou, která zevluje v garáži přes sezonu i mimo ni. Co všechno se dá zažít za osmačtyřicet hodin?



Téma: Airbagy - Jako hráči ragby…

…vypadají piloti Moto GP, když se po pádu zvednou z prachu. Ta nafouknutá ramena se nedají přehlédnout. Technologie airbagů se ale pozvolna dostává i do běžného motocyklového života. Existuje více variant.



Second hand: BMW S 1000 RR - Superbiková zbraň

Když se výrobce cestovních boxerů pustil do vývoje závodního superbiku, byl to šok pro fanoušky značky. A když pak byla hotová sériová verze, byl to šok pro celý svět. Nic předtím nikdy nejelo tak, jako S 1000 RR!



Přestavba: Harley-Davidson Fat Bob jako Fat Max od Game Over Cycles - Tlusťoch z Polska malým králem

Z našeho regionu měl v Bitvě králů našlápnuto nejlépe, ale nakonec zůstal jen finalistou, stejně jako pražský Fat Bob Freedom a plzeňský Freedom 883. Škoda na něj jen tak zapomenout…



Historie: 25 let Ducati Monster - Tajný příběh Ducati Monster

Před 25 lety představila Ducati nahatý streetfighter Monster, který jí doslova zachránil krk. Vytvořil si ho sám pro sebe tajně mladý designér Miguel Ángel Galluzzi a panuje kolem toho spousta mýtů a polopravd. Jak to tenkrát doopravdy bylo? A kde se vlastně vzal ten slavný Galluzzi? Nechme ho vyprávět…



Sport: Monster Energy Grand Prix České republiky - Kubajz doma na bedně!

Devět let po Lukáši Peškovi se podařilo českému závodníkovi vystoupit v domácí velké ceně na stupně vítězů, což byl ten nejvýraznější okamžik celého závodního víkendu na brněnském Masarykově okruhu. A Filip Salač zažil premiéru v mistrovství světa. Kupodivu ani jednu třídu nevyhráli Španělé.




Další iČMN články

  • 50 let řadových čtyřválců Honda
  • 15 ročník výstavy přestaveb Bohemian Custom Bike
  • MOTO VÝSTAVA LIBEREC 2019

Články na MotoLife

  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023
  • Masarykův okruh poprvé hostil enduro závody. Úspěšnou premiéru si nenechalo ujít 260 jezdců

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...