Yamaha chce Lorenza i Rossiho

vydáno 25. 5. 2010, text Jiří Nykodým, foto RZ

Šéf závodního oddělení Yamahy potvrdil, že Yamaha by chtěla v sedlech svých motocyklů udržet oba současné jezdce továrního týmu.

Šéf závodního oddělení továrny Yamaha Lin Jarvis by velmi rád i v sezoně 2011 viděl na motocyklech továrního týmu jezdeckou dvojici Valentino Rossi a Jorge Lorenzo. Oba jezdci mají s Yamahou smlouvu do konce letošního roku, co bude dál, je zatím otevřené. Lorenzo i Rossi už naznačili, že by u Yamahy rádi zůstali, ale i přesto se zdá být těžko představitelné, že oba tito špičkoví jezdci zůstanou i nadále ve stejném týmu. U Lorenza se zdají být možnou alternativou tovární týmy Hondy a Ducati, u Valentina je odchod od Yamahy velmi nepravděpodobný, ale i kdyby k němu přece jen náhodou došlo tak se jeví nejpravděpodobněji italská Ducati.

 

„Je to náš hlavní cíl. A že by nás tito jezdci stáli moc? Nemyslím si, že by šlo jen o peníze. Můžeme jim nabídnout velmi zajímavý plat a k tomu velmi dobré technické zázemí a motorku. Doufáme, že do poloviny letošní sezony, řekněme kolem závodu v Laguně Seca, budeme mít již o jezdeckém složení v sezoně 2011 jasno. Tento termín jsme si stanovili především kvůli tomu, abychom se potom mohli plně soustředit na naše výsledky v druhé polovině sezony. Rozhodně ale nemáme v plánu předhánět finanční nabídky jiných týmů. U Fiatu jsou spokojeni a také by rádi pokračovali se stejnými lidmi, v každém případě chceme nejdřív vyřešit otázku jezdeckého složení,“ řekl Lin Jarvis.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...