Rossi o závodu v Kataru

vydáno 22. 3. 2011, text Jiří Nykodým, foto Ducati

Několikanásobný mistr světa Ital Valentino Rossi dokončil svůj premiérový závod s italským motocyklem Ducati na sedmé pozici. Po výborném startu udělal Valentino chybu v nájezdu do první zatáčky, poté přišla ztráta síly v operovaném pravém rameni a Vale nemohl jet podle svých představ.

„Samozřejmě, že zde nejsme pro to, abychom získávali sedmá místa. Na druhou stranu si z tohoto závodu ale odvážíme pozitivní věci, jako například dobrou rychlost. Dokázal jsem zde zajíždět rychlé časy. Povedlo se mi perfektně odstartovat, to byl příjemný pocit, protože brutální výkon motocyklu Ducati pomáhá dobrým startům. Potom jsem udělal chybu v první zatáčce, což je škoda, protože jsem potom na několik kol uvíznul za Barberou. Jinak bych mohl udržet kontakt se Simoncellim a Doviziosem, ale takto jsem měl až moc velkou ztrátu,“ řekl Valentino Rossi.

Poté Doktor pokračoval o stavu svého ramene v průběhu závodu. „Nemohl bych s nimi asi bojovat, protože jsem na to už neměl síly. V dalších fázích závodu jsem měl problémy se sílou v rameni a nemohl jsem jet tak, jak bych si představoval. Musíme dál pracovat na fyzické kondici a také na motorce, abychom se do dalších závodů zlepšili. Během tohoto závodu jsem poznal mnoho dalších informací o motorce, naším cílem je výrazné zlepšení do druhé poloviny sezony,“ dodal Valentino Rossi.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023
  • Masarykův okruh poprvé hostil enduro závody. Úspěšnou premiéru si nenechalo ujít 260 jezdců

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...