Rossi očekává náročný víkend

vydáno 23. 8. 2011, text Jiří Nykodým, foto Ducati Corse

Ital Valentino Rossi očekává další náročný víkend, protože již v neděli se jede další závod královské kubatury MotoGP, tentokrát na americkém okruhu Indianapolis. I přes několik zlepšení při testu v Brně si devítinásobný mistr světa v sedle Ducati nedává moc vysoké cíle.

Do nedělního závodu Rossi nastoupí s novými díly na přední i zadní části motorky, které mu již při závodě v Brně dopomohly k lepšímu pocitu z předního kola při brzdění. Závod v Brně dokončil Vale na šestém místě, ale na vítězného Stonera mu chybělo stále propastných dvanáct sekund. Po následném testu byl Rossi optimistický, ale zároveň dodal, že většina inovací se projeví až v „budoucnu“.

„Test byl hodně dlouhý a náročný, rozhodně nám nepomůže okamžitě při následujícím závodu, je to spíše o budoucnosti. Naším cílem po závodě v Brně je udržet si první šestku. Zároveň bych rád bojoval s dalšími jezdci, kteří už nebudou tak daleko pódiu. V Indianapolis to bude těžké, protože to není moje zrovna nejoblíbenější trať. Máme za sebou mnoho testů a zkoušeli jsme hodně nastavení. Zatím nepracujeme na rychlosti, ale snažíme se motorku komplexně zdokonalit. Hodně se zaměřujeme na rozložení váhy a už máme mnoho dat, která nám mohou pomoci vyřešit současné problémy. Bohužel nemůžeme zatím vyřešit všechny potíže najednou,“ řekl Valentino Rossi.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023
  • Masarykův okruh poprvé hostil enduro závody. Úspěšnou premiéru si nenechalo ujít 260 jezdců

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...