Spokojenost u Liberty Racing

vydáno 1. 2. 2011, text TZ, foto Liberty Racing

Piloti mohli jezdit jen pár kol – Sylvain Guintoli 13 a Jakub Smrž 27 – většinu na mokré trati, a tak nebylo moc šancí zlepšit čas dosažený v průběhu prvního dne (nejrychlejší čas zajel Kuba Smrž). Kubův čas vydržel až do konce testování, náš pilot tak odjíždí z Portugalska s virtuálním pole position a Sylvain s velmi slibným osmým místem.

Nejlepší čas dne získal Ruben Xaus (Castrol-Honda), a to 1.47.065, daleko od nejlepších časů zaznamenaných během prvního dne testu ve středu.

Jakub Smrž: "Výsledky byly ovlivněny změnou podmínek okruhu, kde se střídaly okamžiky deště a slunce. Nikdy jsem nebyl schopen dostat se ven z boxů s pneumatikami pro suché podmínky, jako většina jezdců, a na konci dne, když trať byla kompletně mokrá, se mi podařilo jezdit 3 sekundy pomaleji než ostatní, a to s pneumatikami na suchou trať. To je velmi pozitivní výsledek. Jsem velmi spokojený s první pozicí a prací vykonanou v mokrých podmínkách, protože jsem získal velkou důvěru a podařilo se nám nastavit motocykl vynikajícím způsobem. Chci poblahopřát celému týmu, který měl velký podíl na pozitivním výsledku těchto testů."

Natale Egi - manažer týmu: "Opouštíme Portimao s perfektně odvedenou prací. Počasí nebylo optimální, ale naši jezdci si s tím poradili velmi rychle, stejně jako jejich kolegové. Musím poděkovat technikům z boxů, kteří v krátkém čase byli schopni poskytnout technickou aktualizaci, což pomohlo Kubovi k pole position na tři dny. Náš tým ukazuje nejvyšší profesionalitu a schopnost týmové práce. Odtud pojedeme na dva dny testování do Aragonu s cílem vyvinout lepší technické inovace, které Ducati nabízí, a doufáme v lepší počasí."


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023
  • Masarykův okruh poprvé hostil enduro závody. Úspěšnou premiéru si nenechalo ujít 260 jezdců

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...