Rossiho Ducati GP11 poprvé nastartovala

vydáno 10. 12. 2010, text Jiří Nykodým, foto Ducati

Tým Valentina Rossiho dokončil stavbu nové motorky a poprvé ji nastartoval.

Krátce po poledni byl v italské Bologni poprvé nastartován motocykl Ducati Desmosedici GP11 určený pro legendu závodů MotoGP - Itala Valentina Rossiho. Celý Rossiho tým, stejně tak jako tým českého závodníka Karla Abrahama, je již několik dní v továrně Ducati, kde se montují motocykly pro Valentina Rossiho a Nickyho Haydena. Jeden z Rossiho mechaniků Australan Alex Briggs hovořil o dosavadní práci v Itálii.

„Kluci z Nickyho týmu a my z Valentinova týmu zde stavíme motorky pro příští sezonu MotoGP. Je to prakticky ta stejná práce, jakou jsme v minulosti dělali několik let u Hondy a poté i u Yamahy. Na tom není letos nic zvláštního. Ostatní tovární týmy budou dělat to samé, některé to dělají teď, jiné až v lednu, ale do února musíme být všichni hotovi. Motorky, které zde teď stavíme, jsou základ a ten budeme po celý zbytek sezony dále vyvíjet. To je také standardní postup. Chtěli jsme motorku nastartovat již před obědem, ale šéf našeho týmu Jerremy Burgess řekl: ‚Počkejte! Pokud nenastartuje, nebudeme moci jít na oběd! ‘ Po obědě, přesně ve 14 hodin a 5 minut jsme motocykl bez problémů nastartovali,“ řekl Briggs.

Na otázku, jestli budou k dispozici i nějaké fotografie, se Briggs zasmál a řekl: „Vím, že všichni byste pro fotku nové motorky málem umřeli. Ale pokud bych zveřejnil nějakou fotografii před oficiální prezentací týmu v lednu, tak já budu jediný, kdo tu zemře.“


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...