Sníh na horách přinesl podiový double

vydáno 31. 5. 2011, text TZ, foto Liberty Racing


První závod WSBK v Miller Motorsports Parku v USA byl velmi pozitivn pro tým Effenbert Liberty Racing, protože kromě obrovského uspokojení z toho, že se oba jezdci postavili v prvním závodě na stupně vítězů, což se předtím podařilo pouze týmu Yamaha na Monze s Lavertym a Melandrim či potom ještě Aprili ve druhém závodě, tým zaznamenal i svůj rekordní nejvyšší počet bodů za závodní víkend (53), má konečně oba dva jezdce v Top10 průběžné klasifikace světového šampionátu (Smrž je 9., Guintoli 10.) a v hodnocení týmu je nyní s pátým nejvyšším počtem bodů (127), když před ním jsou pouze Yamaha, Aprilia, Ducati Althea a BMW.

Jakub Smrž: "Jsem velmi spokojen s průběhem celého dne, tým odvedl skvělou práci a připravil mi výborný motocykl, který mi umožnil dosáhnout druhého letošního umístění na stupních vítězů. Bohužel v druhém závodě jsem měl problémy se zadním kolem a nemohl jsem jet tak, jak jsem si přál. Tento problém musíme pečlivě zanalyzovat, ovšem výsledky jsou opravdu hodně pozitivní. Nyní pojedeme na okruh v Misanu, který se mi velmi líbí a kde jsem také už vyhrál Superpole, takže mám v plánu posunout se opět dopředu v hodnocení šampionátu."

Sylvain Guintoli: "Jsem rád, že jsme dosáhli na první stupně vítězů mé kariéry v superbicích. Jsem velmi šťastný, že jsem to dosáhl s tímto motocyklem a s tímto týmem. Mohlo to být určitě jistě dříve, nebýt té mé havárie v Austrálii, která mě bohužel negativně ovlivnila na některé následující závody. Můj momentální fyzický stav je téměř optimální a na výsledcích je to také okamžitě vidět. Děkuji všem za jejich skvělou odvedenou práci, a je mi líto, že jsem nebyl schopen být rychlejší ve druhém závodě, ale měl jsem stejné problémy jako Jakub, tedy menší přilnavost zadního kola."



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...