Sykes se připravuje na Assen

vydáno 8. 4. 2011, text Jiří Nykodým, foto Kawasaki

Japonská továrna Kawasaki je přesvědčena, že i přes špatný start do letošní sezony mistrovství světa superbiků bude moci jejich jezdecká dvojice Tom Sykes a Joan Lascorz v budoucnu bojovat o umístění v první pětce. Už pro následující závody v holandském Assenu továrna dodá svému týmu nové díly, které by měly pomoci dostat tým zelených směrem nahoru ve výsledkových listinách.

„V prvním závodu sezony jsme porozuměli tomu, co naše motorka potřebuje, a v Doningtonu se nám podařilo ji dobře nastavit, díky tomu jsme byli rychlí. Tento postup musíme zopakovat i v následujících závodech na jiných tratích. Ty největší problémy naší motorky se nám už povedlo vyřešit, teď ještě musíme doladit menší detaily. Je to jednoduché, pokud v každé zatáčce zrychlíte o jednu desetinu sekundy, tak to nakonec udělá celou jednu sekundu na kolo, což je hodně. V Doningtonu nám hodně pomohla nová zadní kyvná vidlice, zlepšil se především nájezd do zatáček. V Anglii jsem měl bojovat o vítězství, bohužel se to nepodařilo. Stále jsem měl v hlavě ten pád a ještě několik dní trvalo, než jsem špatný druhý závod dostal z hlavy. Pro závody v Assenu máme k dispozici další nové díly,“ řekl Tom Sykes.

„Mám rád okruhy, kde jdete hodně agresivně na plyn a poté musíte znovu agresivně brzdit. Assen je hodně rychlý okruh, naší motorce vyhovuje rychlé zatáčky, kde je stabilní. Mohu s ní vždy jít na limit, takže si myslím, že máme v Assenu šanci na úspěch,“ dodal Sykes.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...