Vyhlášení mistrů 2015

vydáno 16. 11. 2015, text hell, foto autor

V sídle Autoklubu ČR došlo na dekorování letošních mistrů republiky motocyklových disciplín. Na každoroční slavnostní vyhlášení se sjeli závodníci z celé republiky, které jsme opět jednou mohli vidět jinak, než jak je známe ze závodů, totiž až na výjimky slavnostně oblečené.

Všechno probíhalo stejně jako v minulých letech, předávání pohárů měl na starosti tým Orion Litomyšl a jeho manažer Petr Kovář. Ten také dával ze zákulisí pokyny k promítání krátkých ukázek jednotlivých disciplín. V první řadě seděly špičky Autoklubu, včetně prezidenta Romana Ječmínka. Samotné dekorování dostali na starosti jednotliví předsedové Výkonných výborů, po případě jejich zástupci. Po skončení slavnostní části programu následoval tradiční raut.

Vyhlášení začalo předáváním pohárů vítězům mototuristických disciplín. V hledišti nechyběl ani mnohonásobný vítěz Jaroslav Šíma, který se ovšem v posledních letech organizovaného ježdění už neúčastní
Trialoví vítězové, zcela vpravo náš nejlepší trialista posledních let, Martin Křoustek
Mistři českého endura, zleva Víťa Kuklík, uprostřed Michal Kadleček, vpravo Radek Toman

Jen na jednu věc pořadatelé z AČR zapomněli, propagovat svou činnost mimo zdi svého sídla. Až na kamery České televize, která je oficiálním partnerem Autoklubu, a jednoho kolegu z internetového média tu chyběli novináři, nejen z deníků, ale i z dalších tištěných motocyklových periodik. Samotné ČMN se například na vyhlášení dostavily bez pozvánky.

Pohled do hlediště, nejvíc diváků stálo až za místy k sezení. Za kamerou ČT Luboš Venclů, kterého zná ze závodů i dokumentárních filmů mnoho příznivců motocyklového sportu

Vyvrcholením události doprovázené velkým potleskem bylo rozloučení s aktivní činností čtrnáctinásobných mistrů republiky v sajdkárkrosu, bratry Václavem a Markem Rozehnalovými. Rozhovor s touto dvojicí připravujeme na prosinec do ČMN číslo 25. Už v připravovaném čísle 24 však přineseme rozhovor s absolutním mistrem republiky v enduru, motokrosařem Michalem Kadlečkem, který na konci listopadu oslaví své čtyřicáté narozeniny. Stejně jako v minulých letech nebude také chybět seznam všech motocyklových mistrů republiky pro rok 2015.

Vítězný extraligový tým letošního roku, Zlatá přilba Pardubice
Motokrosoví mistři, sva Martinové, vlevo ten veteránský, Martin Žerava, vpravo Martin Michek, vítěz třídy MX1

Na vyhlašování se nezapomnělo ani na úspěšné reprezentanty na mezinárodním poli v seriálech mistrovství světa a Evropy. Jedním z nich byli i medailisté z mistrovství Evropy v enduru. Jejich disciplína se následující den zúčastnila svého vlastního vyhlášení v Uhlířských Janovicích.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023
  • Masarykův okruh poprvé hostil enduro závody. Úspěšnou premiéru si nenechalo ujít 260 jezdců

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...