Sportovní víkend v rychlém přehledu (29. března – 2. dubna)

vydáno 4. 4. 2018, text Petr Hájek, foto Radek Lavička, X-Trial, Racing LLoyd & Jones

Velikonoční víkend někde oslavují sportem – jako třeba v Británii – jinde se mu zase vyhýbají – jako např. v USA, kde jsou Velikonoce mezi záčátkem roku a začátkem května jediným víkendem bez superkrosu.


Raga v Budapesti využil absenci Toniho Boua
Raga vyhrál v Budapešti

Již na Zelený čtvrtek před velikonočním víkendem se jel poslední podnik halového MS v trialu, tedy tzv. X-Trial v Budapešti. Při očekávané a avizované absenci zraněného mistra světa Boua si sem přijel pro vítězství jiný Španěl Adam Raga (TRS), který byl halovým mistrem světa, než se na scéně objevil Toni Bou, tedy… před 12 lety. Spolu s Ragou postoupil do finále – zase Španěl – Jaime Busto, který se tak dostal na bednu podruhé v sezoně a od přestupu z Montesy na GasGas. Třetí místo obsadil Francouz Benoit Bincaz na Scorpě.



U BMW Jakuba Smrzže zlobila v Doningtonu elektronika
Smrž bez bodu

Dvěma závody v Doningtonu začal britský superbikový šampionát. Oba překvapivě vyhrál 20letý Bradley Ray na Suzuki. Náš Jakub Smrž na BMW v kvalifikaci havaroval, do prvního závodu neodstartoval kvůli závadě na elektronice a druhý nedojel rovněž po problémech s elektronikou.



Sulivan Jaulin v Kaplici v MX2 první jízdu vyhrál a ve druhé byl druhý
V Kaplici kralovali favorité

V jihočeské Kaplici se jely na apríla první letošní závody seriálu mistrovství republiky, který letos nese název Kůta MMČR motokrosu. Třídu MX1 ovládl obhájce titulu Martin Michek (Buksa / Ados KTM Team), který vyhrál obě jízdy, pokaždé před Václavem Kovářem (HT Group Racing Team, KTM) a Bencem Szvobodou (Buksa / Ados KTM Team). V MX2 nebyl Francouz Sulivan Jaulin (Buksa / Ados KTM Team) tak suverenní jako Michek, po vítězné první jízdě ho ve druhé porazil Slovák Richard Šikyňa (JD Gunnex KTM Team).
V dívčí kategorii si dle očekávání vedla suverénně světová šampionka Němka Steffi Laierová z týmu – jak jinak – Buksa / Ados KTM. Tereze Hromkové (HT Group Racing Team, KTM) se podařilo prosadit se alespoň proti Rakušance Eleně Kapsamerové (Buksa / Ados KTM Team) na druhé místo celkově. Veteránské kategorii vévodil rovněž obhájce titulu Martin Žerava (Team MAX2, Suzuki) před Petrem Masaříkem (KRTZ, JS Racing – Cajdašrot, Honda) a Vladislavem Mužíkem (SMS Střední Čechy).



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...