Testy BMW Italia narušilo počasí

vydáno 9. 12. 2010, text Jiří Nykodým, foto BMW

První test nových motocyklů satelitního týmu BMW narušilo špatné počasí.

První testování nového motocyklu BMW S1000RR satelitního týmu BMW Italia muselo být dnes kvůli špatnému počasí v portugalském Portimau zpožděno. Nový superbikový tým BMW Italia testoval společně se svými jezdci, dvojnásobným superbikovým mistrem Jamesem Toselandem a vítězem kategorie Superstock 1000 Ayrtonem Badovinim již minulý týden v Portimau, ale tehdy se jezdilo na mokré trati. Na dnešek a zítřek měl tento tým naplánované další testy na okruhu Algarve v Portimau, kde již mají oba jezdci týmu k dispozici nové motocykly BMW S1000RR určené pro sezonu 2011.

Dnešní ráno museli ale oba jezdci strávit v boxech, nad okruhem se v noci strhla silná bouřka a na celou trať bylo naplaveno velké množství nečistot, takže okruh byl nesjízdný. Testovat se začalo až odpoledne.

„Po noční bouřce bylo na trati mnoho nečistot. Celý personál okruhu dělá maximum pro to, aby byla trať co nejdříve znovu čistá. Pro nás je příznivá zpráva, že předpověď slibuje na odpoledne i celý zítřek dobré počasí. Vypadá to tedy, že se konečně na motocyklu BMW S1000RR svezu i na suché trati. Jinak jsem s motocyklem i týmem maximálně spokojený. Vše funguje perfektně a soustředíme se na každý detail. Nejsem ale nijak zvlášť překvapen, protože s těmito kluky jsem pracoval již v letech 2004 a 2005 u Ducati,“ řekl James Toseland.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...