Dovizioso k Chechinellimu?

vydáno 4. 8. 2011, text Jiří Nykodým, foto Honda

 S již blížící se Grand Prix České republiky na brněnském Masarykově okruhu, která vždy odstartuje vlnu přestupů jezdců v královské kubatuře MotoGP, se postupně začíná hovořit o osudech jezdců v příští sezoně.

Jedním z jezdců, který nemá platnou smlouvu pro příští rok a je velmi pravděpodobné, že si bude muset hledat nové angažmá, je Ital Andrea Dovizioso, jenž v letošním roce hájí barvy továrního týmu Repsol Honda. Ve spojení s tímto sympatickým Italem bývá nyní nejvíce skloňován soukromý tým Lucia Cechinelliho LCR Honda, kde v letošním roce nepředvádí žádné výrazné výsledky Španěl Toni Elías. Podle několika zahraničních zdrojů je "Dovi" již velmi blízko podpisu smlouvy právě s tímto týmem. U továrního týmu Dovizioso totiž na 99 % nebude moci zůstat, protože Honda již dříve avizovala snížení stavů v týmu Repsol na dva jezdce, a Casey Stoner i Dani Pedrosa mají na rozdíl od Doviziosa platnou smlouvu pro rok 2012.

"Z naší strany je vše jasné, bereme tuto příležitost jako nejlepší možný krok udělat v příští sezoně velký krok kupředu. Andrea neustále ukazuje, že má potenciál na to, aby jezdil vepředu, a pro nás by bylo velkou ctí s takovým jezdcem pracovat v příštím roce. Zároveň je to ale velmi složité vyjednávání, protože Andrea je v současné chvíli továrním jezdcem s tovární podporou a je jasné, že s tím nejlepším materiálem chce pokračovat i v příštím roce. Stále pracujeme na řešení a vyjednáváme s našimi sponzory. Mohu potvrdit, že uděláme maximum, abychom Andreu získali,"
řekl boss týmu LCR Lucio Cechinello.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023
  • Masarykův okruh poprvé hostil enduro závody. Úspěšnou premiéru si nenechalo ujít 260 jezdců

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...