Potvrzeno: Erik Buell od příštího roku do WSBK!

vydáno 13. 12. 2013, text Prochy, foto EBR

Erik Buell Racing neboli značka EBR vstupuje do mistrovství světa superbiků.

V říjnu letošního roku jsme vás informovali o nových sportovních strojích EBR 1190 RX z díly Erika Buella s tím, že se chystá vstup EBR do WSBK. Nyní je vše potvrzeno a od příštího roku se tak můžeme těšit na dva nové americké závodníky na amerických strojích.


Erik Buell Racing tak vstupuje do závodů s týmem pod názvem Hero EBR. Zkušenosti u tohoto týmu jsou již z letošního roku, konkrétně z amerického šampionátu AMA. V sezóně 2014 se nám pak představí dvojice nových motocyklů EBR 1190RX, v jejichž sedlech budou Geoff May a Aaron Yates. Majitel týmu Claudio Quintarelli a manažer Giulio Bardi tak přivedou do světa WSBK jako první americký motocykl se dvěma americkými jezdci. May má se strojem EBR 1190RX několikaleté zkušenosti a v sezoně 2012 byl několikrát na stupních vítězů. Aaron Yates, který se v závodech na profesionální úrovni pohybuje přes 20 let, nastoupil do týmu v letošním roce. V této sezoně dokázal zajíždět solidní výsledky a celkově se umístil na 8. místě.


Bývalý závodník Erik Buell a zakladatel společnosti Buell Motorcycle Company je z nové výzvy velice vzrušený a plný optimismu:

„V každém našem motocyklu značky EBR je třicet let zkušeností se závody a výrobou motocyklů, a nový stroj EBR 1190 RX je zcela unikátní. Necháváme si však nějaký čas, než budeme schopni motocykl perfektně nastavit pro každý závod. Navíc, jelikož je zákaz zimního testování, budeme muset počkat a až poté uvidíme, jak nám to půjde. Neočekáváme umístění na stupních vítězů, jsme však odhodláni tvrdě pracovat, učit se a zlepšovat se. Jsem přesvědčen, že motocykl EBR přinese do šampionátu další zábavu i vzrušení a věřím, že se časem výsledky dostaví.“


Pawan Munjal, generální ředitel Indické společnosti Hero MotoCorp, která je hlavním sponzorem nově vzniklého týmu Hero EBR, uvedl: „Jsem velice nadšený z partnerství se značkou EBR. Jsme první indická motocyklová značka, která vstupuje do tohoto šampionátu. Je to skvěle načasované, jelikož budeme moci rychle se rozrůstající značku Hero prezentovat na nových mezinárodních trzích. Jsem si jistý, že zažijeme spoustu legrace a těším se na nové zážitky, které nám šampionát určitě přinese.“


Společnost Hero MotoCorp je největším světovým výrobcem jednostopých vozidel z hlediska prodaných kusů v jednom kalendářním roce. Na indickém trhu si Hero MotoCorp udržela jasné vedoucí postavení na trhu motocyklů s více než 50% podílem. V letech 2012 až 2013 jsou jejich prodeje více než šest milionů prodaných kusů jednostopých vozidel. Dne 1. července tohoto roku společnost Hero oznámila získání 49,2 % podílu značky Erik Buell Racing.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...