Poncharal: Dovizioso nebo Laverty

vydáno 15. 9. 2011, text Jiří Nykodým, foto Honda

Kdo nahradí odcházejícího Američana Colina Edwardse na Yamaze satelitního týmu Monster Yamaha Tech 3? Podle aktuálních informací jsou v hledáčku týmového bosse Hervé Poncharala dva jezdci - Ital Andrea Dovizioso nebo Ir Eugene Laverty. Oba závodníci jsou pro příští sezonu volní, Doviziosovi nebude prodloužena u továrního týmu Repsol Honda a Lavertyho superbikový tým Yamahy v šampionátu už do příští sezony nenastoupí.

Laverty s Poncharalem jednal osobně již při Grand Prix v Brně, u Doviziosa byl ve spojení s Poncharalem spatřen jeho manažer Simone Batistella.

Dalším, ale již méně pravděpodobným kandidátem na druhého jezdce v týmu Tech 3 je Španěl Alvaro Bautista. Zde je ale mnohem pravděpodobnější přestup do týmu Aspar, kde by závodil na druhé Ducati po boku Hectora Barbery.

„Nyní bych řekl, že jsou ve hře tři jména. Je to Andrea Dovizioso, Eugene Laverty a Alvaro Bautista. Myslím si, že jisto budu mít někdy kolem Grand Prix Japonska v Motegi. Věřím ale, že pro Alvara bude prioritou Suzuki a pokud by tam nedostal smlouvu, půjde k Asparovi. Myslím si, že pro nás budou nejsilnějšími kandidáty Eugene Laverty a Andrea Dovizioso. Nebude to rozhodně jednoduché rozhodnutí. Eugene je mladý a opravdu rychlý závodník, který udělal dobrý postup ze supersportů do superbiků. Na druhé straně Dovizioso je nyní třetím mužem šampionátu a v MotoGP předvádí výborné výsledky. Víme, že by rozuměl naší motorce a dokázal by nám přivážet dobré výsledky. Budeme muset vše zvážit,“ řekl Hervé Poncharal.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...