Márquez vyhrál počtvrté v řadě, Rossi čtvrtý

vydáno 25. 8. 2013, text Ivo Helikar, foto David M. Bodlák

V první startovní řadě třídy MotoGP sice stál Crutchlow, Bautista a M. Márquez, ale v úvodní zatáčce F. Šťastného byl po startu nejrychlejší Jorge Lorenzo.

Lorenzo svým soupeřům okamžitě také poodjel a získal si menší náskok. Druhý byl v té chvíli Marc Márquez a třetí jeho týmový kolega Dani Pedrosa. Teprve za nimi byli Cal Crutchlow a Alvaro Bautista, Valentino Rossi začínal ze sedmé startovní pozice na šestém místě.


Dost jezdců skončilo pádem, nejprve například Rakušan Bauer, který ale znovu nasedl a pokračoval. Potom upadl Barberá s Cortim a nedlouho poté i Lukáš Pešek. Bautista postoupil před Crutchlowa. To už se ale začala bojující dvojice Márquez, Pedrosa o přibližně desetinu na kolo přibližovat k vedoucímu Lorenzovi. Na dalších místech se potom seřadila trojice Bautista, Crutchlow a Rossi. Marc Márquez během své stíhací jízdy zajel nový rekord okruhu. Pád postihl i Cala Crutchlowa a dál o čtvrtou příčku bojovala už jen dvojice Bautista, Rossi. Crutchlow znovu nasedl a pokračoval z konce pole.


I když to chvílemi vypadalo, že každým okamžikem začne pršet, zůstala až do konce suchá trať. Valentino Rossi se probojoval na čtvrtou příčku, poté však musel odolávat náporům Alvara Bautisty. Ten se dokonce na chvíli vrátil na čtvrté místo, ale Rossi ho v posledním kole znovu předjel. Čtyři kola před cílem se také rozhodovalo o vítězi GP. Márquez napodruhé Lorenza překonal, a i když skoro až do konce nebylo jasné, jak závod skončí, vedení udržel a připsal si tak své čtvrté vítězství v řadě, v tomto roce už dokonce páté. Znovu tedy navýšil průběžný náskok před týmovým kolegou Pedrosou, který ještě v závěru závodu překonal Lorenza. Pořadí v cíli tedy bylo Márquez, Pedrosa, Lorenzo a po mezeře Rossi, Bautista. Marc Márquez vloni v Brně zvítězil ve třídě Moto2, letos se vrátil v královské MotoGP a zvítězil opět.


Karel Abraham jel znovu pod sedativy a držel se statečně. Bojoval s Australanem Staringem, kterého udržel za svými zády. Oba však ještě předjel vracející se Cal Crutchlow. Abaja sice nebodoval, ale vydržel až do konce a skončil devatenáctý.


MotoGP, Brno:

1. M. Márquez (E), 2. Pedrosa (E, oba Honda), 3. Lorenzo (E, Yamaha), 4. Rossi (I, Yamaha), 5. Bautista (E), 6. Bradl (D, oba Honda)… 19. Abraham (ART)


Průběžně: 1. M. Márquez 213, 2. Pedrosa 187, 3. Lorenzo 169, 4. Rossi 143, 5. Crutchlow (GB, Yamaha) 127, 6. Bradl 103… 22. Abraham 5 



Přečtěte si také

Mika Kallio zvítězil poprvé od roku 2008  25. 8. 2013  
Salom upevnil své vedení v seriálu Moto3  25. 8. 2013  
Sobotní Grand Prix ČR 2013 Brno  25. 8. 2013  

Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023
  • Masarykův okruh poprvé hostil enduro závody. Úspěšnou premiéru si nenechalo ujít 260 jezdců

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...