Karel Hanika do MS Moto3

vydáno 24. 9. 2013, text TZ KTM a Hell, foto Red Bull

Tým Red Bull KTM Ajo podepsal smlouvu s Karlem Hanikou pro rok 2014.

Zpráva je pro českého fanouška doslova bomba, i když v posledních týdnech toto oznámení viselo ve vzduchu a na jeho potvrzení se netrpělivě čekalo. I v zatím posledním čísle ČMN jsme na tuto možnost upozorňovali.


Oficiální tovární KTM v mistrovství světa třídy Moto3, Red Bull KTM Ajo v úterý 24. září oznámil, že podepsal smlouvu s českým jezdcem a letošním vítězem seriálu Red Bull MotoGP Rookies Cup Karlem Hanikou pro sezonu 2014. Dále tým informoval, že stejnou smlouvu podepsal už před zahájením GP San Marina s Australanem Jackem Millerem.

Tým Red Bull KTM Ajo a jeho jezdec Luis Salom je v současnosti ve vedení světového šampionátu Moto3. Salom pro příští rok přestupuje o třídu výš, pojede ve třídě Moto2 za tým Blue Ribbon.


Aki Ajo, tovární týmový manažer KTM, a jeho jezdci jsou uznáváni jako jeden z nejúspěšnějších týmů v paddocku MS. Karel Hanika se stal dva závody před koncem suverénním vítězem Red Bull MotoGP Rookies Cupu. V seriálu nastupoval úspěšně už vloni (tři vítězství) a celkově skončil třetí. Letos má na svém kontě zatím šest vítězství. Aki Ajo k podepsání smlouvy řekl: „Jsme velmi rádi, že se Karel stává členem našeho týmu Red Bull KTM Ajo. Je to velice talentovaný mladý jezdec, který odvedl v Red Bull Rookies Cupu velké závody, jak v této, tak i v předchozí sezoně. Red Bull KTM Ajo ví, že tito mladí jezdci na sobě tvrdě pracují a rychle se v tomto juniorském seriálu učí, a ví také, že je Karel velmi motivován pro příští rok, a to je pro nás nejdůležitější."


Dostat se do špičkového týmu MS je snem každého jezdce a Karel Hanika to moc dobře ví: „Přestup do mistrovství světa Moto3 k týmu Red Bull KTM Ajo je pro mne splněným snem. Podle mého názoru jde o nejlepší tým v seriálu Moto3, a tak jde o ideální příležitost, rád bych z této unikátní šance využil co nejvíce."



Přečtěte si také

Hanika nedojel, ale zvítězil v seriálu  14. 9. 2013  
Karel Hanika má titul na dosah  31. 8. 2013  
Osm Španělů, jeden Ital  29. 9. 2013  
Provizorní startovní listiny silničního MS 2014  25. 11. 2013  

Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...