Hayden doufá ve zlepšení

vydáno 2. 8. 2011, text Jiří Nykodým, foto Ducati

Americký závodník Nicky Hayden z továrního týmu Ducati Marlboro se rozhodl, že po následující Grand Prix na brněnském Masarykově okruhu znovu usedne do sedla motocyklu novější specifikace Desmosedici GP11.1.. Tento motocykl totiž "Kentucky Kidovi" dává šanci zlepšit se v budoucnu.

Mistr světa z roku 2006 otestoval novou verzi stroje Desmosedici už v pátečním tréninku na svém domácím okruhu v Laguně Seca, ale po krátkém svezení se rozhodl do nedělního závodu nastoupit se starší specifikací GP11, která mu slibovala větší jistotu. Po závodě v Laguně se ale Hayden rozhodl, že ihned, jakmile to bude možné, přesedlá na novější verzi italského stroje.

"Laguna Seca je můj domácí závod a zároveň trať, kterou miluji, takže jsem při tamní Grand Prix nechtěl nic testovat. Nyní nás čekají testy po Grand Prix České republiky v Brně, kde bych rád zůstal celý den a pokusil se více seznámit s novou verzí a najít základní nastavení. Pokud GP 11.1 znamená naši budoucnost, měli bychom jí věnovat nějaký čas a snažit se motorku dobře nastavit. Myslím si, že to je ten důvod, proč se Valentino snaží za každou cenu závodit na tomto motocyklu. Ví, že tato motorka je naší budoucností," myslí si Hayden.

S dosavadním průběhem letošní sezony Hayden rozhodně není spokojen a tvrdě pracuje na zlepšení.

"Zatím nám stále něco chybí. V současné chvíli nám nedělá problémy pouze jedna věc, stále potřebujeme zlepšit hodně věcí, především chování motorky při zatáčení. Vím, že u Ducati pracují tvrdě, jako každý z nás. To se vyplatí z dlouhodobého hlediska, ale bohužel v současné době nezískáváme nic, co bychom si za naši práci zasloužili, což je docela obtížné," dodal Nicky Hayden.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...