Rossi oznámil přestup k Ducati

vydáno 16. 8. 2010, text Jiří Nykodým, foto RZ

Na tiskové konferenci po GP České republiky Rossi oznámil podpis smlouvy s italskou Ducati.

To, co celý motocyklový svět již několik měsíců netrpělivě očekával, bylo na včerejší tiskové konferenci v Brně definitivně potvrzeno - Valentino Rossi pojede příští dvě sezony na italské Ducati! 

„Jen velmi těžko bych dokázal slovy popsat to, jaký byl můj vztah s Yamahou v uplynulých sedmi letech. Mnoho věcí se od roku 2004 změnila a především se změnila ona - moje M1. V té době, kdy jsem na ni poprvé usedl, to byla slabá motorka pohybující se ve středu startovního pole a většina jezdců a techniků se jí posmívala. Poté, co jsem jí pomohl vyrůst a zlepšit se, se v garáži usmívá a lidé ji obdivují - je považována za nejlepší motocykl,“ napsal Valentino Rossi v dopise na rozloučenou.

Dále Vale pokračoval: „Teď ale nastal čas hledat nové výzvy, moje práce u Yamahy skončila. Bohužel i ty nejkrásnější příběhy jednou končí, ale zanechávají za sebou mnoho krásných vzpomínek, jako když jsem se já a moje M1 poprvé políbili ve Welkomu, ona se mi podívala do očí a řekla: Miluji tě! “

Ředitel závodního oddělení Yamahy Rossimu poděkoval za jeho práci a popřál mu mnoho štěstí do budoucna.

„I když litujeme Valentinova rozhodnutí odejít, zcela jeho rozhodnutí respektujeme a do dalších let mu přejeme mnoho úspěchů. Valentino zůstává pro zbývající závody sezony 2010 továrním jezdcem Yamahy a my doufáme, že ještě do konce sezony získá v modrých barvách několik vítězství,“ řekl Lin Jarvis.

Na druhé straně Valentina u Ducati srdečně přivítal sportovní šéf Ducati pan Filippo Preziosi:
„Valentino je obrovský fanoušek motorek, takže jsem vždy velmi rád poslouchal jeho názory. Do Grand Prix ve Valencii zůstane naším soupeřem, ale poté usedne poprvé na Ducati a my budeme pracovat na každém detailu. Naším cílem je vyrobit motorku, která mu umožní dokonale využít jeho talent. Pracovat s Valentino Rossim je pro každého inženýra jeden z největších snů a je skvělá informace, že právě my ho budeme mít příští rok v týmu.“


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...