Testy 125cm3 a Moto2 v Barceloně

vydáno 9. 2. 2011, text Jiří Nykodým, foto RZ

V pondělí a úterý se na španělském okruhu Montmeló nedaleko Barcelony konal první letošní test nižších kubatury mistrovství světa silničních motocyklů - stopětadvacítek a motodvojek.

Moto2
Jezdci kubatury Moto2 testovali ještě s neoficiálními motory a nebyla použita ani oficiální časomíra. V neoficiálních výsledcích platí za nejrychlejšího jezdce dvoudenního testování Ital Andrea Iannone, jenž se v loňském závodě na tomto okruhu postavil na pole position. Iannoneho nejlepší čas na motocyklu Suter týmu Speed Master se zastavil na hodnotě 1:47,8 s, což je čas o necelé čtyři desetiny pomalejší než při loňské Grand Prix. Mezi dalšími jezdci kubatury Moto2, kteří se v Barceloně vydali na trať, byli španělští závodníci týmu Pons Racing Aleix Espargaró s časem 1:48,4 s, Axel Pons zajel čas 1,49,7 s. Dalším testujícím týmem byl Technomag CIP se Švýcarem Dominique Aegerterem a Turkem Kenanem Sofuoglem. S motocyklem Suter se při tomto testu seznamoval i úřadující mistr světa stopětadvacítek Španěl Marc Márquez a nepočínal si vůbec špatně, jeho nejlepší čas se zastavil na hodnotě 1:48,3 s.

125 cm3
Nejnižší kubaturu MS v Barceloně reprezentoval tým SMX Paris Hilton se španělskými jezdci Sergio Gadeou a Maverickem Vinalesem.

Další dvoudenní test nižších kubatur startuje ve čtvrtek na okruhu Ricarda Torma ve Valencii. Poté se bude testovat v Estorilu od 15. do 17. února a poslední test čeká jezdce kubatur 125 cm3 a Moto2 od 4. do 6. března v Jerezu.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023
  • Masarykův okruh poprvé hostil enduro závody. Úspěšnou premiéru si nenechalo ujít 260 jezdců

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...