Laconi se vrátil na Ducati

vydáno 12. 6. 2010, text Jiří Nykodým, foto DFX Corse

Francouz Regis Laconi v Misanu poprvé od své nehody v Kyalami 2009 usedl na závodní motocykl.

Během World Ducati Week na italském okruhu Misano Adriatico proběhl i test superbikového týmu DFX Corse, kde vedle stabilního jezdce letošního ročníku Itala Lorenza Lanziho usedl na motocykl Ducati 1198 i francouzský závodník Regis Laconi.

 

Laconi na motocyklu neseděl od závodu v Kyalami 2009, kdy jej potkal dramatický pád během volného tréninku a kdy byl velmi vážně zraněn. Sezonu 2009 už nemohl dokončit a ani do té letošní nenastoupil. V Misanu se tak po roce konal jeho comeback do sedla závodního stroje. V tomto testu si Laconi chtěl ověřit především svoji současnou formu, kterou doposud ladil tréninkem na kole. Během jednoho testovacího dne odkroužil Regis celkem sedmdesát okruhů a jeho nejrychlejší čas se zastavil na hodnotě 1:37,800 s.

 

Myšlenky na návrat do šampionátu mistrovství světa superbiků nejsou podle Laconiho zatím na místě a pokud by přece jen k návratu došlo, určitě to už nebude letos.

 

Stálý jezdec týmu Lorenzo Lanzi se vrátil do sedla motocyklu také po delší pauze. Tým DFX Corse se vzhledem k vysokým nákladům rozhodl vynechat oba mimoevropské závody v Kyalami a Salt Lake City a Lanzi tak závodil naposledy v Monze. Lorenzo během tohoto dne odjezdil celkem 45 kol a zaznamenal nejrychlejší čas 1:36,600 s.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...