Karel Hanika má titul na dosah

vydáno 31. 8. 2013, text hell, foto RedBull

Karel Hanika předvedl i v prvním závodě Red Bull Rookies Cupu v anglickém Silverstone, proč je na čele tohoto juniorského šampionátu. Připsal si tak své šesté vítězství v sezoně. Když k tomu připočteme ještě tři druhá místa, je na nejlepší cestě k celkovému vítězství.


Ovšem v cestě mu stojí ještě čtyři další závody, ten nejbližší už v neděli znovu na okruhu v Silverstone. Pokud by se mu podařilo dokončit tento závod jakkoliv před svým největším současným soupeřem, Španělem Martinem, znamenalo by to, že už ho v dalších třech závodech (jeden se jede v italském Misanu a dva ve španělském Aragonu) nemůže nikdo předhonit.
Už v pátek se Hanikovi na britské GP dařilo, nejprve zajel nejrychlejší časy v obou volných trénincích a pak získal i pole position (letošní pátou ze šesti), před domácím Bradleyem Rayem a Jorgem Martinem. Průběh prvního závodu nevybočoval ze zajetých kolejí letošního Rookies Cupu. O pódiové pozice se pralo až šest jezdců, kolo na kolo, a nikdo neměl nic jistého. V každé druhé zatáčce se pořadí měnilo. Po pádu předčasně skončili další favorité, Turek Toprak Razgatioglu, Brit Bradley Ray nebo Ital Stefano Manzi. Na čele se Karel Hanika nejčastěji střídal se Španěly Jorgem Martinem a Joanem Mirem, ve druhé části závodu také s Nizozemcem, Scottem Derouem. Rozuzlení přišlo až v průběhu posledního kola, při vzájemné kolizi totiž upadli Deroue a Martin a na Haniku v závěrečných zatáčkách už nikdo neměl. Jorge Martin i po pádu zůstal na průběžném druhém místě seriálu, ale svůj bodový zisk nezvýšil a na Karla Haniku nyní ztrácí 76 bodů. Dá se tedy říci to, co jste si přečetli už v titulku, že to má Karel ve svých rukou.
Na našich stránkách najdete přímé odkazy na Redbulltv, kde se můžete podívat na přímý přenos nedělního závodu nebo si zopakovat sobotní či brněnské závody ze záznamu.

Red Bull Rookies Cup Silverstone (GB)
1. Hanika, 2. Pérez (E), 3. Ramirez (E), 4. Bastianini (I), 5. Mir (E), 6. Mihara (J)

Průběžně:
1. Hanika 210, 2. Martin (E) 134, 3. Pagliani (I) 99, 4. Bastianini 96, 5. Ramirez 89, 5. Pérez 89, 7. Manzi (I) 87






Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023
  • Masarykův okruh poprvé hostil enduro závody. Úspěšnou premiéru si nenechalo ujít 260 jezdců

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...