Abaja dokončil závod v Misanu na 12. místě

vydáno 4. 9. 2011, text TZ, foto karelabraham.com

Na dvanáctém místě dokončil český motocyklový závodník Karel Abraham Velkou cenu San Marina na okruhu v Misanu.

Abraham do závodu odstartoval z dvanáctého místa, avšak začátek závodu se mu nepodařil. Jedenadvacetiletý jezdec týmu Cardion AB Motoracing se ještě před první zatáčkou propadl na poslední sedmnácté místo.

Ještě v prvním kole ale český jezdec využil zaváhání Francouze de Punieta a technických problémů s motocyklem Ducati Desmosedici GP11 Lorise Capirossiho. „Předjel jsem několik jezdců, ale potom jsem málem spadl a opět jsem ztratil. Takže jsem je musel předjíždět znovu.“

Když ve třetím kole upadl Nicky Hayden, předjel Karel Abraham španělského motocyklového závodníka Toniho Elíase a posunul se na třinácté místo a udržoval si jednu až dvě vteřiny odstup na dvanáctého Japonce Aoyamu. Ve dvacátém čtvrtém kole se pak dostal před Colina Edwardse, který se potýkal s problémy s motocyklem. V posledních dvou kolech bojoval o jedenáctou pozici s Aoyamou, Japonce z týmu San Carlo Gresini již ale nepřekonal a dojel na dvanáctém místě.

„Nebyl to špatný závod, ale mrzí mě, že mi ujel Hector Barberá, který skončil devátý,“ zhodnotil Karel Abraham. „Byla škoda, že si v polovině závodu vytvořil náskok několika sekund a bojoval s jezdci před námi, zatímco já jsem jeho náskok teprve snižoval,“ dodal. Na jedenáctého Hiroshiho Aoyamu ztratil Abraham v cíli pouze 0,958 sekundy.

S padesáti body je Karel Abraham na třináctém místě v průběžném pořadí mistrovství světa silničních motocyklů, vytvořil si ale tříbodový náskok na Toniho Elíase, který až do nedělního závodu měl s Abrahamem shodný počet bodů. Karel Abraham se společně s týmem Cardion AB Motoracing nyní vrací do České republiky, odkud odcestuje do Španělska, kde se na okruhu v Aragonu jede Velká cena od 16. do 18. září.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023
  • Masarykův okruh poprvé hostil enduro závody. Úspěšnou premiéru si nenechalo ujít 260 jezdců

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...