Abaja po prvním závodě

vydáno 21. 3. 2011, text TZ, foto karelabraham.com

Karel Abraham dojel ve svém premiérovém závodě v MotoGP na 13. místě a do tabulky mistrovství světa si připsal tři body.

Do svého premiérového závodu v MotoGP startoval Abraham z patnácté pozice, ovšem už v úvodu se kvůli pádu Randyho de Punieta a odstoupení Lorise Capirossiho posunul na čtrnácté místo.

Vzápětí předjel loňského mistra v kategorii Moto2 Toniho Elíase, který na českého jezdce stále ztrácel a tři kola před koncem upadl. „Mrzí mě, že Toni Elías a Loris Capirossi závod nedokončili. Jsou to soupeři, se kterými jsem chtěl bojovat,“ okomentoval Karel Abraham.

Kvůli technickým problémům se českému jezdci v premiérovém závodě nepodařilo dotáhnout na další soupeře, kteří jezdili ve skupině přibližně tři až pět vteřin před ním. „Ve druhém kole jsem měl problémy s nefunkční brzdou. Kvůli tomu jsem vyjel z trati a jen těsně se vyhnul kačírku. Ztratil jsem tak kontakt se skupinou jezdců přede mnou a už se mi ji bohužel nepodařilo dojet.“

I přesto však byl s výsledkem Velké ceny Kataru spokojený. „Fyzická kondice je docela v pohodě, ale musím zapracovat na rukou, v závěru už mi trochu docházela síla,“ připustil Abraham.

Tým Cardion AB Motoracing v čele s Karlem Abrahamem se nyní vrací do České republiky, odkud se na konci března vydá na Pyrenejský poloostrov, kde se na okruhu v Jerezu uskuteční Velká cena Španělska.



Diskuze k článku

MARCELLO-R1 22. 3. 2011
Ano dojel trinacty jen proto ze tri nedokoncili jinak dojel sesnacty takze body zadarmo tak ze zadna slava.V moto GP je moc brzo aspon to skusi a pozna ze to byl ukvapeny vstup.Ale jinak drzim palce.

PtP 23. 3. 2011
Pokud vím, pojezdil Eliase. Navíc, taky mohl spadnout nebo nedojet pro technický problémy jako ti ostatní. Zas tak zadarmo to nebylo. Taky držím palce.

Kubajzxxl 24. 3. 2011
Super premiéra, držím palce a ať se daří. ....a těm, co to zase zpochybňujou....zamyslete se nad sebou a přestaňte závidět. Je skvělý že máme v GP svýho jezdce.

MARCELLO-R1 24. 3. 2011
Tady neni nad cim se zamyslet a zavidet neni co.

Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023
  • Masarykův okruh poprvé hostil enduro závody. Úspěšnou premiéru si nenechalo ujít 260 jezdců

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...