Lorenzo o letošním titulu

vydáno 15. 1. 2011, text Jiří Nykodým, foto Yamaha

Mnoho lidí zainteresovaných v motocyklovém sportu stále ještě nebere španělského závodníka Jorge Lorenza jako suverénního mistra světa, ale loňskou sezonu považují za další etapu ve vývoji Jorgeho kariéry, která začala jako u mnoho jezdců MotoGP velkým množstvím nepříjemných pádů.

V roce 2011 bude mít Jorge možnost poprvé vystoupit ze stínu svého bývalého týmového kolegy a legendy závodů MotoGP Itala Valentina Rossiho, jenž doposud strhoval veškeré dění kolem týmu Fiat Yamaha převážně na svoji stranu boxu. Valentino bude letos závodit u konkurenčního týmu Ducati Marlboro a Jorge tak bude tím zkušenějším v továrním týmy Yamahy, po jeho boku se bude učit mladý a nadějný americký jezdec Ben Spies. Přitom ještě v polovině sezony 2010 se zdálo, že právě Jorge bude tím, který bude muset z týmu Yamaha odejít, protože se Valentino rozhodne zůstat. Nakonec ale Jorge získal titul a Valentino a jeho tým se převlékl do červené.

I nadále se ale ozývají spekulace, že kdyby se v polovině sezony 2010 nezranil Valentino Rossi a následně i Dani Pedrosa, musel by si na mistrovský titul ještě minimálně jednu sezonu počkat.

Jorge k tomu říká: „Lidé, kteří snižují hodnotu mého letošního titulu, mne jednoduše nemají rádi. Nebo jsou v druhém případě fanoušky Valentina Rossiho či Dani Pedrosy. Skutečnost ale mluví zcela jinak, titul jsem letos získal a to mi už nikdo nevezme. Myslím si, že jsem dokázal hodně rychle pochopit novou motorku a tím jsem získal výhodu oproti ostatním jezdcům. Najít její limit ale nebylo vůbec snadné.“


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...