Hopkins se těší na Brno

vydáno 8. 8. 2011, text Jiří Nykodým, foto Suzuki

Bývalý závodník MotoGP Američan John Hopkis má za sebou náročný červenec, kdy startoval jak ve svém letošním domovském šampionátu britských superbiků, tak i na divokou kartu v závodě mistrovství světa superbiků na okruhu Silverstone. I přesto ale neváhal ani minutu, když mu byla nabídnuta možnost startovat na závodním speciálu Suzuki GSV-R v závodě MotoGP na brněnském Masarykově okruhu.

Jezdec přezdívaný „Hopper“ startoval letos už v jedné Grand Prix, a to ve španělském Jerezu, kde nahrazoval zraněného Alvara Bautistu.

„Když jsem se letos na jaře postavil v Jerezu na start, připadal jsem si, jako kdyby mne hodili do studené vody, protože jsem docela dlouho nestartoval v mistrovství světa. Jen před začátkem sezony MotoGP jsem dostal možnost se svézt na závodním speciálu při testech v Kataru. Nyní mám před sebou třetí závod ve třech týdnech a mám z toho velkou radost! Je to docela náročné pendlovat mezi třemi závodními sériemi, ale už se moc těším, jak se znovu postavím na start závodu MotoGP,“ prozradil John Hopkins.

Poté Hopper pokračoval: „Nyní se už mám více sebevědomí a cítím, že jezdím lépe než dřív. Mám radost z toho, že budu startovat zrovna v Brně, protože je to jeden z mých oblíbených okruhů. Vím, že mě čeká obtížný závod, protože ostatní kluci mají celou sezonu na to, aby si zvykli na motorku, a mně bude chvíli trvat, než si zvyknu na pneumatiky a chování motorky. I přesto udělám maximum, abych svému týmu zajel dobrý výsledek.“



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Časopis Motorbike
3. dubna v 16:12
Motorbike 4/2024
Právě v prodeji! Více na  www.motolife.cz/.../motorbike-4-2024-motorbike-460b
Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...