Jezdci Yamahy o testech v Imole

vydáno 1. 7. 2010, text Jiří Nykodým, foto Yamaha

Cal Crutchlow byl nejrychlejším jezdcem na trati, zatímco Jamese Toselanda stále trápily problémy s nastavením motorky.

Tovární tým Yamaha Sterilgarda zamířil ihned po skončení víkendových závodů v Misanu na další italský okruh v Imole, kde společně s dalšími superbikovými týmy absolvoval dvoudenní testování. Během těchto dvou dnů se tým společně s jezdci Calem Ctutchlowem a Jamesem Toselandem věnoval testování nové elektroniky včetně kontroly trakce, systému kontrolujícího přizvednutí předního kola při akceleraci a systému pomáhajícímu jezdci při startu. Zároveň se také pracovalo na nastavení podvozku a rozložení váhy motocyklu. Crutchlow se stal nejrychlejším jezdcem, když zajel o půl sekundy rychlejší čas než jeho soupeři, zatímco Toseland se trápil.
 
Cal Crutchlow (1:47,478 s, 125 kol, nejrychlejší): "S výsledkem testu jsem spokojený, ale především potřebujeme vyhrávat závody! Zkoušeli jsme zde mnoho různých nastavení a nakonec jsme zjistili, že bylo nejlepší to, se kterým jsem testy zahajovali. Doufáme, že během letní pauzy dostaneme k dispozici nové díly, které by nás výrazněji posunuly dopředu. Do Brna jedeme v dobré náladě, testy v Imole nám dodaly jistotu."
 
James Toseland (1:49,031 s, 127 kol, jedenáctý): "Tento test byl pro mne trošku frustrující. během těchto dvou dnů jsme se soustředili na testování různých nastavení. Snažili jsme se především získat lepší grip, který nám nedovolil zajet lepší čas. Na konci testu jsem necítil, že bychom nějak výrazněji zrychlili. Stále jsem s motorkou bojoval."


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...