Fausto Gresini s dvěma motocykly v příští sezoně?

vydáno 1. 9. 2011, text Jiří Nykodým, foto Honda Gresini

Jen několik dní před startem domácí Grand Prix týmu Honda Gresini se majitel týmu Fausto Gresini vyjádřil, že má velké obavy ohledně příští sezony, ale zároveň udělá maximum, aby udržel dvoučlenný tým i v sezoně 2012.

Jak sám Fausto přiznal, i na jeho tým dolehla celosvětová ekonomická krize a doposud není jasné, zda bude pro příští sezonu takový rozpočet, aby bylo možno financovat dva litrové motocykly Honda RC213V.

"Mým cílem je zůstat i v příští sezoně v královské kubatuře MotoGP s dvěma motocykly, ale současná ekonomická situace je hodně obtížná. A bohužel náklady na naše závodění v příští sezoně ještě vzrostou. Všichni říkají, že je nezbytné, abychom náklady na závodění snížili. Bohužel ze strany továren se zatím nic takového neděje a pro týmy je tak stále obtížnější sehnat peníze. Promotér závodů společnost Dorna bude muset co nejdříve zatlačit na továrny, jinak náklady nikdy neklesnou. Honda mi řekla, že mám pokračovat pouze s jedním jezdcem, ale já dělám maximum pro to, abych mohl i příští rok postavit na start dvě motorky. Mám v týmu lidi, kteří tam pracují již deset let a rád bych se všemi pokračoval i příští rok," řekl Fausto Gresini.

Kdyby nevyšel plán s dvěma motocykly Honda, má Gresini v záloze náhradní řešení, a to že by v roce 2012 nasadil jednu Hondu a jeden podvozek FTR s litrovým motorem Aprilie RSV4.

"Jsem rozhodnut pro takové řešení, pokud nedostanu od Hondy dvě motorky. Už jsem mluvil s Aprilií a FTR, ale jak jsem uvedl již dříve, prioritou je startovat s dvěma Hondami," dodal Gresini.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...