Rea pokračuje s Intermotem

vydáno 12. 1. 2011, text Jiří Nykodým, foto Intermoto

Jednadvacetiletý britský závodník Gino Rea se dohodl na prodloužení smlouvy s českým týmem KL Intermoto Czech a i v příští sezoně tak bude závodit v mistrovství světa supersportů. Rea platí ve startovním poli supersportů jako jeden z největších talentů, i přesto, že se na pódium zatím prosadil jen jednou.

„V letošním roce bych chtěl vyhrát závod, ale je mi jasné, že s tímto cílem do sezony nevstupuji jako jediný. Myslím si, že v nadcházející sezoně budou nejsilnější jezdci Davies, Scassa, Parkes a samozřejmě nesmím zapomínat na jezdce týmů Parkalgar a Ten Kate. Jsou to oba silné týmy s velmi dobrými jezdci. Já jsem začal jezdit silniční závody v roce 2005, vedle toho jsem ale stále jezdil motokros, kde jsem zahájil kariéru. Tehdy jsem si ještě nebyl jistý, jakým směrem bude moje další kariéra směřovat. O rok později jsem závodil v mistrovství Evropy supermoto a také v britském KTM-Cup. Od roku 2007 už jezdím pouze silniční závody a v roce 2009 jsem vyhrál evropský pohár Superstock 600,“ říká Rea.

Po úspěšné sezoně 2009 Gino doufal, že jej pro sezonu 2010 angažuje juniorský tým Ten Kate Honda do šampionátu supersportů, ale nic takového se nestalo. Vedení holandského týmu považovalo Reu za nezkušeného jezdce a místo něj do sedla svého motocyklu posadili Itala Michele Pirra. Rea se poté dohodl s českým Intermotem, kde po celou sezonu ukazoval své kvality.

„Dokázal jsem, že i superstockový jezdec může mít úspěchy v mistrovství světa. Na supersportovní motorce jsou k dispozici mnohem větší možnosti nastavení, ale na to jsem si zvykl rychle. Někteří jezdci přede mnou na tom při přestupu ztroskotali, proto mi mnoho týmů před sezonou 2010 nedůvěřovalo. Už od začátku bylo ale mým cílem dokázat, že na to mám,“ dodal Gino Rea.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Časopis Motorbike
3. dubna v 16:12
Motorbike 4/2024
Právě v prodeji! Více na  www.motolife.cz/.../motorbike-4-2024-motorbike-460b
Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...