Fiat Yamaha před Grand Prix Itálie

vydáno 1. 6. 2010, text Jiří Nykodým, foto Yamaha

Domácí závod čeká jak Valentina Rossiho, tak i jeho tým Fiat Yamaha.

Tovární tým Fiat Yamaha má před sebou domácí závodní víkend - Grand Prix Itálie v Muggelu, které leží jen pár hodin od evropského sídla týmu nedaleko Milána. Jezdci týmu přijíždí do Itálie na čele tabulky šampionátu, vede Španěl Jorge Lorenzo a druhé místo drží Valentino Rossi. Tovární tým Yamahy je zatím stále neporažen, jeho jezdci vybojovali tři vítězství ve třech letošních Grand Prix a k tomu další tři pódiová umístění. 

Jorge Lorenzo: „V loňském roce bylo Mugello jedním z mých nejlepších závodů. Tehdy jsem havaroval ve warm-upu, ale jinak bylo vše téměř perfektní. Byl jsem skutečně šťastný, že jsem se dokázal dostat na pódium. Všechny tréninky a závod byly úžasné, protože se neustále měnilo počasí. Pro mě je Mugello společně s Phillip Islandem jedním z nejlepších okruhů na světě. Je to klasická trať s velkým převýšením a neuvěřitelnou atmosférou. Letos se mi podařil skvělý start do sezony a naším cílem bude, abychom byli i v Mugellu již od prvního tréninku silní a poté se dostali na bednu.“ 

Valentino Rossi: „Doufám, že po další přestávce bude rameno už v úplném pořádku a v Mugellu budu zpět v plné síle. Mugello je můj domácí závod, takže tam chci zajet co nejlepší výsledky. V Le Mans jsme měli nějaké problémy, takže nás čeká tvrdá práce už od prvního tréninku, abychom během závodu mohli odvést ten nejlepší výkon. Mugello je neuvěřitelný okruh pro závody motocyklů, nikde na světě není podobná trať a společně s mnoha fanoušky všude okolo na kopcích je to úžasné místo. Když poprvé vyjedete na okruh, je ten zvuk úžasný. Pokaždé se tam na závody moc těším a doufám, že tentokrát budu opět v dobré formě." 


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...