Ducati zahájila jednání s Lorenzem

vydáno 27. 5. 2010, text Jiří Nykodým, foto Ducati

Boss Ducati Filippo Preziosi potvrdil, že Ducati je v kontaktu s manažerem Jorge Lorenza.

U Ducati se již začínají připravovat na případný odchod Australana Casey Stonera a tým zahájil vyjednávání se současným jezdcem továrního týmu Fiat Yamaha - Španělem Jorge Lorenzem. Management boloňské továrny již potvrdil, že probíhají jednání se současným lídrem šampionátu MotoGP Jorge Lorenzem, který by byl asi nejvhodnější náhradou, kdyby Casey přece jen odešel k Hondě. Zdá se tak, že u týmu červených se již smířili s tím, že Valentino zůstane u Yamahy až do konce své závodnické kariéry.
 
„Je možné, že Lorenzo bude na konci sezony dostupný a my jsem samozřejmě v kontaktu s jeho manažerem. V současné chvíli to vypadá tak, že Valentino od Yamahy neodejde, ale Jorge by za určitých okolností mohl přestoupit. Pokaždé je možnost jednat s různými jezdci a nejdříve se vždy hovoří o Valentinovi, protože to je silný jezdec a je Ital. Abych byl ale upřímný, četl jsem Valentinova prohlášení a on chce zůstat u Yamahy. Zároveň jsem také četl, že Yamaha chce Valentina udržet, takže tu nevidím moc šancí, že by Valentino odešel. Když on je v současnosti spokojený a továrna také, tak je velmi pravděpodobné, že smlouvu prodlouží,“ řekl šéf Ducati Filippo Preziosi.
 
„Co se týče Caseyho, tak bychom ho rádi v našem týmu udrželi. Mluvil jsem s Liviem (manažer továrního týmu Hondy), který mi řekl, že se pokusí Caseyho získat pro příští sezonu do svého týmu. V současné době ale není nic podepsaného. Je zcela normální, že Honda kontaktovala Caseyho. Honda je jednou z největších motocyklových továren na světě, takže není překvapením, že mají zájem o dobré jezdce. S Caseym mám velmi dobrý vztah a jsem si jistý, že ať se rozhodneme jakkoliv, bude to bez problémů. V současnosti děláme maximum pro to, abychom Caseyho udrželi u Ducati. Chceme, aby byl šťastný v našem týmu a byl spokojený s motorkou i prací,“ dodal na závěr Preziosi.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023
  • Masarykův okruh poprvé hostil enduro závody. Úspěšnou premiéru si nenechalo ujít 260 jezdců

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...