Ducati doma oslavila vítězství v GP

vydáno 4. 12. 2007, text -rodji-

Bouřlivé oslavy proběhly o tomto víkendu v Bologni, v rodném sídle Ducati. V centru města se v neděli sešlo neuvěřitelných 30 000 návštěvníků, aby společně oslavili titul mistra světa Casey Stonera. Dlouhotrvající slavnost se konala přímo na Piazza Maggiore v centru Boloně. Součástí slavn...

Bouřlivé oslavy proběhly o tomto víkendu v Bologni, v rodném sídle Ducati. V centru města se v neděli sešlo neuvěřitelných 30 000 návštěvníků, aby společně oslavili titul mistra světa Casey Stonera.

Dlouhotrvající slavnost se konala přímo na Piazza Maggiore v centru Boloně. Součástí slavnosti byly dny otevřených dveří a zrovna tak muzeum Ducati mělo otevřeno po celý víkend. Italští přední D.J. a televizní showmani se starali o zábavu.

Výkonný ředitel Ducati Gabriele Del Torchio uvítal zástup ducatistů:

„Je to fantastický den. Náměstí plné lidí ani nepotřebuje žádný komentář. Myslím, že ještě nikdy předtím nebyla takto demonstrována vřelost a cit pro Ducati jako dnes. Naše kluby a tisíce majitelů Ducati sem přicestovali z celého světa, aby byli zde a oslavili společně s námi úžasný titul mistrů světa. Je to opravdu velký den pro Ducati a my cítíme podporu všech našich fanoušků. Po 34 letech se světová trofej MotoGP vrací do Itálie a její domoviny Boloně.

Oslav se zúčastnili závodníci Troy Bayliss, World Superstock šampion Niccolo Canepa a Caseyho týmový kolega Loris Capirossi. Stoner sám osobně v Itálii nebyl kvůli zranění, které si přivodil při středečním testování v Jerezu. Stonera tak zastupoval při jízdě na vítězném motocyklu testovací jezdec Vittoriano Guasrechi.

Celý tým Ducati obdržel od starosty města Sergia Cofferatiho cenu “Nettuno d’Oro” nejen za fantastické výsledky na trati, ale především jako uznání integrace a rozvoje společnosti (Ducati) v oblasti. Casey Stoner s Lorisem Capirossim také obdrželi cenu “Turrita d’argento” - děkovnou listinu od města za jejich úspěchy v letošní sezoně.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...