Dragstery ukončí sezonu v Hoškovicích

vydáno 24. 8. 2008, text Petr Štola, foto RZ

Již třetí Drag Day 2008 proběhne na letišti v Hoškovicích, kde příští týden skončí mistrovství ČR dragsterů.

Vyvrcholení letošního seriálu závodů Czech Drag Serie – Mistrovství ČR dragsterů se koná v sobotu 30. srpna na letišti v Hoškovicích u Mnichova Hradiště. Závod začíná v půl desáté kvalifikačními jízdami. Po poledním doprovodném programu začne ve 13 hodin hlavní závod. Pro jezdce je to poslední možnost získat body pro konečné umístění v Mistrovství ČR 2008.

Kromě závodu těchto monster s raketovým zrychlením z 0 na 100 za 1,2 sekundy a konečnou rychlostí po 400 metrech okolo 280 km/h, uvidíte motocyklového kaskadéra – mistra ČR 2008 Pavla Korycha a sprint amerických aut.

Během doprovodného programu bude depo závodních strojů otevřeno pro diváky, což je v Hoškovicích již tradiční samozřejmostí, stejně jako, že se můžete také přihlásit do třídy pro příchozí - Public Bikes. V této třídě můžou startovat všichni, kteří mají rádi rychlou jízdu, chtějí si změřit výkon motocyklu i své jezdecké možnosti. Kdo má zájem přihlásit se do třídy pro příchozí Public Bikes, musí to stihnout do 10 hodin.

Pokud máte rádi adrenalinové závody a zajímavou techniku, přijeďte podpořit piloty těchto šílených strojů v honbě za novými rychlostními rekordy. Takže neváhejte a v sobotu přijeďte do Hoškovic, kam se přihlásilo kolem 40 týmů nejen z Česka, ale i z Polska, Itálie, Maďarska a Holandska.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...