Ducati znovu testovala litr

vydáno 27. 5. 2011, text Jiří Nykodým, foto Ducati

Za teplých a slunečných podmínek proběhl v italském Mugellu druhý test motocyklu Ducati Desmosedici GP12 určeného pro příští sezonu mistrovství světa silničních motocyklů kubatury MotoGP. V Mugellu byl přítomen kompletní testovací tým včetně obou továrních jezdců Valentina Rossiho a Nicky Haydena, ti měli za úkol odzkoušet nejnovější díly na litrovém motocyklu Ducati.

Po skončení testu Rossi řekl: „S dneškem jsem spokojený, byl to pozitivní test. Maximálně jsme využili náš čas na okruhu a ještě k tomu nás zde provázelo krásné počasí, takže bylo vše perfektní. Na okruhu je nový asfalt, který se mi moc líbil. Povrch je rovný, všechny vlny, které tam dříve byly, jsou nyní pryč. Ještě k tomu je tam fantastický grip. Lidé z okruhu zde přes zimu odvedli skvělou práci, protože jízda v Mugellu je nyní lepší než kdy dříve. Jsem rád za to, že jsem zde mohl testovat poté, co jsem se zde v loňském roce zranil. Za dnešek jsem odjel kolem šedesáti okruhů a nepotkaly nás žádné problémy. Odzkoušeli jsme vše, co Filippo připravil, a s výsledkem jsme spokojeni. Myslím, že jdeme správným směrem.“



Diskuze k článku

grey003 28. 5. 2011
Tak, tak, vždycky se jde správným směrem, dokud se nezabloudí, ale i pak se jde zase dále tím správným směrem. Jiný směr ani není, mezi sportovci, znám.

Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023
  • Masarykův okruh poprvé hostil enduro závody. Úspěšnou premiéru si nenechalo ujít 260 jezdců

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...