Matěj Smrž přestupuje k BMW

vydáno 20. 11. 2014, text PtP, foto archiv M. Smrže

Mladší z bratrské dvojice Smržů mění v seriálu IDM tým.

Po třech letech u Yamahy Motor Germany podepsal po sezoně smlouvu s týmem Wilbers-BMW-Racing. K přestupu došlo celkem narychlo, když šéf týmu Michal Galinski oznámil Matějovi neprodloužení smlouvy až na konci sezony.
„Konec spolupráce bych nechtěl moc komentovat. Svoje jsem k tomu řekl osobně přímo Galinskemu a dál to nemá cenu řešit. Fér to rozhodně nebylo a s jezdci zacházet tímto způsobem by se nemělo! Do vypršení mé smlouvy jsem byl uměle udržován v domnění, že na Yamaze pojedu dál, ale nakonec se všechno změnilo během dvou dnů. Prozatím nemám veliký problém najít si jiné místo, ale nepředpokládal jsem tento přístup. Především po tom, co po dobu třech let všechno fungovalo na velice přátelské úrovni. Tým Michaela v mých očích snad omlouvá jen to, že se nerozhodoval sám a s nových motocyklem je nyní pod velikým tlakem Yamaha Germany, potažmo Yamaha Europe,“ komentoval svůj odchod Matěj Smrž. Yamaha má zřejmě v seriálu IDM s novou R1 velké plány. A přesto, že Matěj skončil letos v německé mezinárodním superbikovém šampionátu na osmé příčce jako nejlepší jezdec na Yamaze, do dalších plánů této značky se nevešel.
Nově bude sedlat superbike BMW S1000RR a není bez zajímavosti, že Matějův tým je partnerem továrny BMW, která využívá informace jezdců jako poznatky z testování.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023
  • Masarykův okruh poprvé hostil enduro závody. Úspěšnou premiéru si nenechalo ujít 260 jezdců

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...