Checa se těší na Nürburgring

vydáno 1. 9. 2011, text Jiří Nykodým, foto RZ

Výborně naladěný se vrací po dlouhé letní přestávce do sedla závodního superbiku Ducati 1098 španělský závodník Carlos Checa, jenž nyní vede tabulku šampionátu s náskokem velmi slušných 62 bodů na druhého Maxe Biaggiho.

O nadcházejícím víkendu se na německém Nürburgringu postaví Carlos ke svému již 101. startu v mistrovství světa superbiků. I o tomto víkendu je pro Checu cíl jasný - postavit se na pódium, tak jako to Carlosovi vyšlo v dosavadních patnácti z celkových osmnácti závodů! Ještě ale stále není rozhodnuto, protože do konce sezony zbývají čtyři závodní víkendy a to znamená rozdělování ještě celých 200 mistrovských bodů.

A jak strávil Carlos letní přestávku? Zúčastnil se triatlonu ve Španělsku a také zvládl výstup na nejvyšší horu Itálie - Monte Rosa, konkrétně vrchol Castore ve výšce 4220 metrů nad mořem!

"Na pozvání svých přátel jsem se rozhodl k výstupu na nejvyšší horu Itálie Monte Rosa, což byl úžasný zážitek. Zároveň jsem oslavil náš úspěch v Silverstone, kde jsem dovezl továrně Ducati jubilejní 300. vítězství. Na počest tohoto výsledku jsem vzal vlajku Ducati s nápisem 300 vítězství, kterou jsem vyvěsil ve výšce 4220 metrů nad mořem. Byl to skvělý den ve vysoké nadmořské výšce. Celé prázdniny jsem si užil, hodně jsem trénoval a snažil si také odpočinout. Nyní jsem už cítím plně připraven na následující závody na Nürburgringu," řekl Carlos Checa.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023
  • Masarykův okruh poprvé hostil enduro závody. Úspěšnou premiéru si nenechalo ujít 260 jezdců

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...