Burgess o letošní sezoně

vydáno 6. 8. 2011, text Jiří Nykodým, foto Ducati Corse

Podle Jerremy Burgesse, legendárního šéfmechanika devítinásobného mistra světa Itala Valentina Rossiho, nepodcenil Valentino své letošní šance na vítězství v závodě MotoGP. Podle zkušeného Australana to byla právě továrna Ducati, kdo podcenil přípravu ne letošní sezonu, na rozdíl od japonské Hondy. Rossi nedokázal zajet výraznější výsledek od posledního závodu na Yamaze a za prvních deset letošních závodů dojel pouze jednou na pódiu!

Mezitím u Hondy si užívají nejlepší sezonu v osmistovkové éře a Honda za prvních deset letošních závodů vyhrála vícekrát než za celou sezonu v předchozích letech od roku 2007.

„Myslím si, že jsme podcenili, jaké zlepšení mohou udělat naši rivalové. Caseymu se podařilo zvednout potenciál všech ostatních jezdců na Hondách. Casey zatím platí za nejrychlejšího jezdce startovního pole. Podle mého názoru by pouze velká smůla mohla pokazit jeho cestu za mistrovským titulem. Nikdy neočekáváte, že na Ducati to bude snadné, protože oni mají podvozkově dost odlišnou motorku od ostatních. Nemají s tím zatím mnoho zkušeností a nevědí, jak by to přesně mělo fungovat. V minulosti se u Ducati vydávali cestou, která přinesla nevyrovnané výsledy, což nebyla podle mého názoru zrovna ideální cesta. Když se podíváte do minulosti, byli tam dva jezdci Loris Capirossi a Troy Bayliss, kteří dokázali dojíždět v závodech do první čtverky. Tehdy to byla motorka mnohem lépe ovladatelnější. Postupem času jsme se vydriftovali ze stylu závodění, který mám rád, a udělali to tak, že každý dokáže řídit tento motocykl a na vlastnostech jezdce už tolik nezáleží,“ řekl Jerremy Burgess.



Diskuze k článku

grey003 7. 8. 2011
Čí chleba.. toho píseň zpívej. Tak nevím, co tím legendární šéfmechanik, po legendárních 15 minutách přenastavování, chtěl vlastně říci i mezi řádky. Že byl Stoner na Ducati prvním mistrem světa v osmistovkové éře a na Hondě bude pravděpodobně i posledním mistrem světa a že mu tímto vlastně skládá hold jak tu nevyrovnanou Ducati zvládal a na vlastnostech jezdce už tolik nezáleží !?

Doctor 7. 8. 2011
To jsou všechno kecy grey003. Kdo se někdy věnoval závodům ví, že vítězství pokud není dosaženo náskokem technologie - rozdílem třídy, je vždy o momentální formě a štěstí, zvlášť ve velmi vyrovnaném poli jeké dnes v motoGP je. Prostě to chce jen čas, nadané lidi a peníze. Výsledek se určitě dostaví (viz Rossi u Yamahy). Možná by to na konci sezóny chtěto srovnávací závod na "standardním" motocyklu pro všechny (1ks+1rezervní) a na tom by si zajeli svých 5+20kol. Za den bude jasné, jak kdo umí pilotovat.

xbiker 7. 8. 2011
Doctor: Ten závod na standardním motocyklu by byl určitě zajímavej, to by chtělo někde navrhnout :-)

Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...