Brněnská Moto GP 2016 obrazem

vydáno 24. 8. 2016, text David M. Bodlák

Největší svátek všech milovníků silničních závodů je za námi. Byl to náročný víkend a po delší době i ty správné adrenalinové závody!

Poslední roky si nejeden fanoušek stěžuje, že podnik MotoGP je nuda, ovšem v Brně to tentokrát rozhodně neplatilo. Zatímco tréninky a kvaldy proběhly pro všechny kategorie v nádherném slunečném počasí, závodní neděli totálně překopal vydatný déšť. Škoda, že právě počasí odradilo spousty diváků, přišli jste totiž o nádherné závody.

Pravda, českým závodníkům se až tak moc nedařilo, tedy až na šestého Jakuba Kornfeila (Hanika 16.), ovšem český tým s Anthony Westem ukázal, že mít lepší kvaldu, dokázali by být možná i na bedně. Anthony se až z posledního místa probojoval do top ten, a to je hodně zajímavý výsledek. V Brně se také domácímu publiku předvedl mladičký Filip Salač, kterému se zadařilo zajet slušně až v neděli ve druhém závodě víkendu, kdy dokončil na 11. místě, ovšem vrcholem celé sportovní události byla kategorie MotoGP s nejrychlejšími speciály, pilotovanými těmi nejlepšími jezdci.

V prvních kolech vedl Márquez, pak tovární Ducati a nakonec všem ukázal záda brit Cal Crutchlow na Hondě LCR Teamu, pro kterého bylo tohle vítězství v královské kategorii prémiové a vlastně je to od posledního vítězství Barry Sheena v roce 1981 první Brit, který v MotoGP vystoupal na stupínek nejvyšší. Calovi se navíc nedávno narodila dcera, takže za posledních pár týdnů zažil opravdu zlomové okamžiky. Nejvíc se ale jako vždy fandilo Rossimu, který se z poloviny startovního pole probojoval až na druhé místo. Atmosféra byla naprosto úžasná, jen by se na konci hodily plynové masky, když celá céčková tribuna zmizela na nějakou chvíli ve žlutém oblaku z odpálených dýmovnic. Jediné, co všem mohlo nakonec zkazit náladu, bylo bláto na parkovištích. Auta a motorky, které byly v Brně, jste bezpečně poznali i stovky kiláků od okruhu.

Více o letošním Moto GP víkendu v dalších ČMN, které vyjdou již příští čtvrtek.



Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...