Crutchlow navázat na vítězné tažení

vydáno 20. 8. 2010, text Jiří Nykodým, foto Yamaha

Brit Cal Crutchlow by v Německu rád navázal na dvě vítězství ze Silverstone.

Po dvou vítězných superbikových závodech na domácím okruhu Silverstone je Brit Cal Crutchlow pevně odhodlán pokusit se o stejný výsledek i začátkem září na německém Nürburgringu a dokázat tak, že jeho double na britských ostrovech nebyl žádnou náhodou.

„Nejraději bych ty závody jel hned! Moc rád bych se pokusil zopakovat to, co se mi povedlo v Silverstone. To, že máme dobrou rychlost, vím po Silverstone moc dobře. Tím ale rozhodně nemyslím to, že do konce sezony budu vyhrávat každý závod, tak to bohužel nefunguje. Po tvrdé práci, kterou jsme po celou sezonu odváděli, je krásné být znovu ve vítězné formě. Přišel jsem letos do tohoto šampionátu a podařilo se mi porazit jezdce, které potřebuji porážet. To je důležité. Nyní jsem celkově pátý v tabulce šampionátu - to není pro první sezonu vůbec špatné,“ řekl Cal Crutchlow.

Na otázku, čím bylo způsobeno to, že na okruhu v Silverstone byl Crutchlow i jeho Yamaha R1 v tak dobré formě, Crutchlow odpověděl: „Nevíme, jestli to bylo zrovna nízkými teplotami, nebo něčím jiným. To zjistíme později, až budeme závodit někde, kde bude opět teplo - například v Imole. Musím jen říct, že na Silverstone se moje motorka cítila jako supersport. V současné chvíli mi vadí ta dlouhá pauza, kterou máme do příštího závodu. Pořád mi hlavou běhají myšlenky o Silverstonu, ale já chci dál závodit! “


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...