Bimota do mistrovství světa superbike!

vydáno 14. 1. 2014, text Prochy, foto Bimota

Italská Bimota společně s týmem Alstare již tuto sezonu vstoupí do šampionátu WSBK!

Přesněji se bude jednat o dva motocykly Bimota BB3, které budou závodit v nejsilnější třídě Superbike ve specifikaci EVO. Motocykly budou sedlat Ayrton Badovini and Christian Iddon. Návratem na scénu mistrovství světa se Bimota připojí k dalším staronovým značkám, jako MV Agusta a Erik Buell Racing.

Manažer týmu Alstare Francis Batta uvedl: „Jsem velice šťastný z tohoto velkého projektu. Všechno to začalo na motocyklové výstavě EICMA v listopadu loňského roku, kde jsem se setkal s majiteli Marcem Chiancianesim a Danielem Longonim a okamžitě jsme si rozuměli. Po setkání jsem měl opravdu dobrý pocit z našich dalších, společných cílů. Věděl jsem, že se naši výrobci skvěle doplňují ve všech směrech a společně určitě dokážeme něco výjimečného. Nový motocykl BB3, který navrhl pan Acquaviva a jeho tým v Rimini, je naprosto fantastický a plný potenciálu pro další vývoj. V Alstare jsme velice rádi, že máme možnost podílet se na jeho vývoji a nemůžeme se dočkat, až tu bestii vypustíme na trať.“

K jezdeckému složení Francis Batta řekl: "Ayrton Badovini měl v loňském roce několik velice nešťastných zranění, proto prakticky žádný závod nemohl jet na 100 %. Přes veškeré potíže, které měl, dokázal dojet na stupně vítězů a v Německu si v superpole zajistil první místo na startu. Věřím, že Ayrtonův potenciál je veliký a když budeme dál spolupracovat, dosáhneme skvělých výsledků. Věřím v to už proto, že se Ayrton do týmu Alstare skvěle hodí."

Tým Alstare, který v loňské sezóně jezdil s motocykly Ducati a předtím mnoho let se Suzuki, má nyní šest týdnů na to, aby připravil celý tým na první závod sezóny, který se odehraje na australském okruhu Philip Island. Stejně tak nová Bimota BB3 musí ještě projít homologací pro novou třídu EVO.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...