Spies prodloužil smlouvu u Yamahy

vydáno 8. 6. 2011, text Jiří Nykodým, foto Yamaha

 Americký závodník Ben Spies setrvá v sedle továrního motocyklu Yamaha v královské kubatuře mistrovství světa silničních motocyklů minimálně do konce roku 2012. Dnes vedení japonské továrny potvrdilo podpis smlouvy se Spiesem, který v letošní premiérové sezoně v továrním týmu neodvádí vůbec špatné výsledky.

Během minulého závodního víkendu ve španělské Barceloně Spies oslavil své první pódiové umístění v barvách továrního týmu, když dokončil závod na třetím místě. Na základě přesvědčivých výsledků se Spies s továrnou dohodl na prodloužení svého kontraktu do konce roku 2012.

Ředitel závodního oddělení Yamahy Lin Jarvis rozhodnutí prodloužit smlouvu se Spiesem okomentoval slovy: "Ben nám všem dokázal, že dokáže i v MotoGP závodit na té nejvyšší úrovni. V roce 2009 vyhrál svůj první titul v šampionátu mistrovství světa superbiků, v roce 2010 se pak stal nejlepším nováčkem v kubatuře MotoGP. A podle mého názoru je v něm ještě velký potenciál. Doufám, že naše spolupráce bude pokračovat ještě mnoho let. Pro prodloužení smlouvy v tak brzkém termínu jsme se rozhodli především proto, abychom se mohli plně soustředit na další závody a zároveň přípravy na příští sezonu. V roce 2012 se bude znovu závodit s litrovými motocykly a my chceme být co nejlépe připraveni."


Diskuze k článku

grey003 8. 6. 2011
Je to rozhodnutí Yamahy a zatím velmi optimistické, asi podobně jako tvrzení, že Spies neodvádí vůbec špatné výsledky. Nu, konečně byl na bedně, celkově sedmé místo a až se vrátí Pedrosa, bude bedna zase v nedohlednu. A možná nejen pro něho, ale i pro Lorenza.

marcello-r1 9. 6. 2011
Ale porad jsou na tom lip.A Pedroza taky neni zadny zazrak na to ze jezdi u Hondy nejakej rok tak nic moc a pada vlastnima chybama az na ten posledni pad.

los1 9. 6. 2011
Na první sezonu u továrny to není špatný, to spíš Pedrosa se plácá u Repsolu už x let bez pořádnýho výsledku...

Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023
  • Masarykův okruh poprvé hostil enduro závody. Úspěšnou premiéru si nenechalo ujít 260 jezdců

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...