Spies o nové Yamaze M1

vydáno 19. 8. 2010, text Jiří Nykodým, foto Yamaha

Ben Spies dostal v Brně možnost otestovat prototyp Yamahy M1 určený pro příští sezonu.

Texasan Ben Spies dostal jako horký kandidát na druhý motocykl v továrním týmu Yamahy pro příští rok možnost v brněnském testu odzkoušet nový prototyp motocyklu Yamaha YZR-M1 určený pro sezonu 2011. Současný jezdec týmu Monster Tech 3 na tomto prototypu odkroužil 36 okruhů z celkových 42 a zajel šestý nejrychlejší čas.

„Byl to velmi dobrý den. Nemohu toho o nové motorce říct mnoho, protože upřímně si nejsem zcela jistý, na čem jsem vlastně jezdil. Jen jsem dostal motorku a jezdil na ní. Nezajel jsem žádný oslnivý čas na kolo, ale to pro nás tentokrát nebylo důležité. Dnes bylo nejdůležitější získat nějaká data o chování této motorky a poskytnout inženýrům nějakou odezvu. Bylo dobré, že jsem měl slušnou rychlost už od pátku, takže pro nás byla práce snadnější. Získali jsme mnoho důležitých informací a byl to pro nás opravdu produktivní den.“

Test tak uzavřel Spiesův úspěšný víkend, kdy dokončil závod na výborném čtvrtém místě poté, co startoval z první řady. Do Indianapolis Ben pojede s velkým očekáváním a chtěl by zcela jistě zaútočit před domácími fanoušky na pódium.

„Byl to dobrý víkend, do domácího závodu v Indianapolis si teď opravdu věřím. Miluji závodění na čele startovního pole a doufám, že před svými domácími fanoušky v Indi zajedu nejlepší výsledek letošní sezony,“ dodal Ben Spies.


Další iČMN články

  • Obdivuhodný výkon Jakuba Kornfeila ve Velké ceně Nizozemí
  • Filip Salač: "Dnes to byl nejlepší den z celé sezóny"
  • Velká cena Velké Británie prostě uplavala

Články na MotoLife

  • Motorbike 4/2024
  • Motorbike 3/2024
  • Motorbike 1-2/2024
  • Motorbike Katalog motocyklů, skútrů a čtyřkolek 2024
  • Motorbike 12/2023

Příspěvky motorkářů

Moto.cz
14. února
Silniční závody motocyklů v Československu v roce 1957 - Kompletní výsledky a popis sezóny na webu 🥰 ❤️ 🏍
MotoRoute
2. února
MotoRoute 1/2024 - vychází 7. února 👈
Všechny příspěvky ...